Hlavní obsah

Mladíci obrali favorita a už zbrojí na domácí. Stihne klíčovou bitvu Holík?

Celje/Praha

S favorizovanou squadrou azzurou uhráli cennou plichtu, kterou už ale vytěsnili z hlav. Fotbaloví reprezentanti do 21 let upínají po středeční bitvě s Italy už na EURO pomalu pozornost na veledůležitý sobotní souboj se Slovinskem (18 hodin), který je může přiblížit k vysněnému postupu do červnových vyřazovacích bojů.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Radost českých fotbalistů po remíze 1:1 s Itálií na úvod ME do 21 let.

Článek

„Slovinci jsou pro mě zatím neznámá. Uvidíme, co pro nás připraví trenéři na taktických přípravách. Půjdeme ale za výhrou, remíza nám nestačí," burcuje záložník Pavel Bucha.

Slovinci ve svém úvodním vystoupení na šampionátu prohráli s jedním ze žhavých adeptů na titul Španěly 0:3. Plzeňský středopolař si však nemyslí, že by nezdar s obhájci zlata pošramotil jejich psychiku. „Nalomení nebudou. I když hrají bez diváků, pořád jsou doma a nebudou chtít ze skupiny odejít bez gólu nebo bodu. Proti nám budou cítit větší šanci na úspěch než proti Italům nebo Španělům," varuje.

Kluky můžu pochválit, že se nezalekli silného soupeře, říká trenér ČR 21 Karel KrejčíVideo: Sport.cz, FAČR

Lvíčata ve čtvrtek dopoledne absolvovala zhruba hodinu a půl trvající trénink. „Ti, kteří nastoupili, měli standardní regeneraci. Ostatní trénovali, aby doplnili zátěž chybějící ze včerejška," uvedl tiskový mluvčí fotbalové reprezentace do 21 let Martin Gregor.

V rukou lékařů se ocitl obránce Libor Holík, který proti Italům kvůli podvrtnutému kotníku krátce po pauze střídal. „Dnes byl v péči lékařů a fyzio týmu na hotelu," řekl Gregor. Nad sobotním startem jabloneckého beka a stálice české defenzivy se tedy vznáší otazník.

Reklama

Související témata: