Hlavní obsah

Výhra! Nic jiného nás nezajímá, hlásí kapitán jedenadvacítky před zlomovou bitvou

Celje/Praha

S kapitánskou páskou povede Lvíčata do boje a věří, že si po jeho skončení v kabině společně všichni radostně zakřičí. Matěj Chaluš zbrojí na duel s domácím výběrem Slovinska, které vstoupilo do ME jedenadvacítek porážkou se Španěly a další nezdar by ho vyřadil ze hry o postup do čtvrtfinále.

Foto: FAČR

Kapitán české fotbalové jedenadvacítky Matěj Chaluš v zápase ME proti Itálii.

Článek

„Nálada je super, atmosféra skvělá, máme tady fantastickej servis. Nic jiného než výhra nás nezajímá. S tímhle do zápasu půjdeme," burcuje liberecký stoper. Právě sobotní triumf by národní mužstvo přiblížil vyřazovacím bojům. Důležitou roli může při finálním zúčtování skupiny sehrát i skóre. Při shodném počtu bodů v tabulce a stejné bilanci ze vzájemného utkání rozhodne o lepším umístění v tabulce právě toto kritérium. O honbě za góly ale Chaluš momentálně vůbec nepřemýšlí.

Jsem nervózní, ale hráči ze mě nervozitu cítit nesmí, říká před Slovinskem Karel KrejčíVideo: Sport.cz, FAČR

„V první řadě chceme zápas vyhrát! Zůstáváme nohama na zemi, máme respekt k soupeři, je to kvalitní mužstvo, jdeme tam s tím, že jdeme vyhrát," zdůraznil na páteční on-line tiskové konferenci.

Slovince dokázal s českým týmem porazit s výběrem do sedmnácti i devatenácti let a doufá, že uspěje potřetí i se Lvíčaty. „Těžko říct, jestli budou hrát takhle z bloku a na brejky jako proti Španělům, před kterými musím smeknout. Mají fakt ohromnou kvalitu. Slovinci jsou silní v rychlých protiútocích. Je potřeba mít dobře zajištěnou obranu, i když budeme útočit, a předejít brejkům," připomíná opora Lvíčat, která proti Itálii nastoupila v tříčlenné obraně s Krejčím a debutantem Vitíkem. Pro osmnáctiletého sparťana s porcí talentu přitom nešeřil chválou.

Foto: FAČR

Stoper Martin Vitík, vzadu trenér Lvíčat Karel Krejčí během tréninku české fotbalové reprezentace do 21 let před utkáním ME se Slovinskem.

„Na to, kolik mu je let, odehrál super utkání. Bránil výborný hráče, a i když jsme dostali gól, v zápase obstál. Předvedl plno defenzivních zákroků, dobře rozehrával, ukázal velkej potenciál," dodal.

Jak dopadne zápas ME jedenadvacítky mezi Českem a Slovinskem?
Vyhraje Česko
74,5 %
Utkání skončí remízou
15,7 %
Zvítězí Slovinsko
9,8 %
Celkem hlasovalo 2650 čtenářů.

Reklama