Hlavní obsah

Mladý Švéd málem zbořil reportéra i Letnou. Podívejte se, jak slavil triumf na ME 21

Praha

Byl v extázi. Vychutnával si postup do finále mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Švédský útočník John Guidetti rozpustile dirigoval oslavy semifinálového triumfu nad Dánskem, který nastartoval trefou z penalty a následně vyšperkoval gólovou přihrávkou.

Švéd Guidetti jásal po výhře nad Dánskem.

 
Článek

„Byl jsem dost nervózní, když jsem šel na penaltu. Ale uvědomil jsem si, jak Dánové tvrdili, že jsou šťastní za souboj s námi a nikoliv s Italy, kteří jim hrozili. Sami se pasovali do role favorita," líčil borec Manchesteru City, čím si dodával kuráž před klíčovým okamžikem.

Trávník letenského stadiónu opouštěl kvůli drobnému zranění po necelé hodině hry. Na lavičce nejprve trnul, když Dánové korigovali, pak zažíval euforii po dvou trefách spoluhráčů. A následně se chopil role hlavního dirigenta oslav před tribunou zaplněnou příznivci ve žlutých dresech. „Je to úžasné, prostě úžasné," ulevil si s odstupem.

V návalu radosti hodil mezi fanoušky dres i nátělník, pak v přímém přenosu švédské televize nevydržel v klidu, obejmul reportéra a spustil bujarý taneček jako z karnevalu.

„Všichni říkali, že Dánsko má v Česku nejlepší tým do jednadvaceti let v historii. Musíme být docela dobří, když jsme je porazili," vykládal rozpustile borec, jenž minulou sezónu hostoval v Celtiku Glasgow. Tam slavil titul i triumf v poháru, teď by rád přidal další velké vítězství. „Zase se budeme s hrdostí rvát za naši zem a uvidíme," prohlásil odhodlaně.

Reklama

Související témata: