Hlavní obsah

Fotbalisté najdou v hotelu pro MS klid a pohodu

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace bude bydlet na fotbalovém MS v Německu v Lindner Hotel & Sporting Club Wiesensee nedaleko Westerburgu. Informaci, kterou přineslo páteční Právo, potvrdilo týž den vedení ČMFS po jednání reprezentačního úseku za přítomnosti trenéra Karla Brücknera, který se z inspekce vrátil ve čtvrtek večer a řekl rozhodující ano.

Foto: www.lindner.de

Hotel, kde bude přebývat česká reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Komplex leží v hezké a především klidné lokalitě pohoří Westerwald, asi 80 km severně od Frankfurtu nad Mohanem, ale také 173 km jižně od Gelsenkirchenu (tady hrajeme 12. 6. s USA) a 120 km od Kolína nad Rýnem (17. 6. s Ghanou). K těmto zápasu bude moci tým dojet po nedaleké dálnici autobusem. Pouze za Italy (22. června) musí do zhruba 500 km vzdáleného Hamburku letecky nebo rychlovlakem.

Česká reprezentace vybírala místo ubytování dlouho a velmi pečlivě. Zmíněný komplex není z nabízeného seznamu FIFA. "Hotel Lindner ve Wiesensee je optimálním řešením, neboť splňuje všechny naše požadavky. Jedná se o uzavřený komplex v klidném prostředí, což je předpokladem dobré relaxace. Přímo v jeho areálu využijeme kvalitní travnaté hřiště a druhé v nedalekém Westerburgu. Maximálně nám také vyhovuje z hlediska dopravní dostupnosti a také ekonomické podmínky jeho využívání jsou příznivé," uvedl první místopředseda ČMFS a manažer reprezentace Vlastimil Košťál.

Hlavní náklady hradí FIFA

V komplexu jsou i golfové hřiště, tenisové kurty, vnitřní bazén, sauna, solárium, posilovna a fitnes centrum. Areál sousedí s jezerem. "Už před Vánocemi jsme si na Hotel Lindner dali opci, protože z podkladů, které jsme měli k dispozici, splňoval vše potřebné. Osobní návštěvy v minulých dnech to jen potvrdily, proto jsme se pro tento hotelový komplex rozhodli," dodal Karel Brückner.

"Obsadíme jedno křídlo komplexu, tedy asi třetinu celkové kapacity," doplnil vedoucí mužstva Jaroslav Dudl. Náklady na ubytování každé výpravě hradí do výše 400 euro na osobu a den FIFA, a to do počtu 45 členů. Do této kvóty by se měl český tým vejít. Pokud ne, zbytek uhradí svaz z výtěžku z MS, který už nyní činí 130 miliónů korun a bude se dělit půl na půl s týmem.

Reklama