Hlavní obsah

Brückner: Tenhle tým nemá výkonnostní zenit za sebou

PRAHA

Tradičně v hotelu Praha v Dejvicích se ve čtvrtek poprvé před fotbalovým mistrovstvím světa v Německu sešel český národní tým. Nedůležitějším tématem byl zdravotní stav opor fotbalové reprezentace a také program soustředění v rakouském Seefeldu. Trenér Karel Brückner poodkryl situaci, v jaké se národní tým po srazu aktuálně nachází.

Článek

Jaké jsou nejčerstvější informace o zdravotním stavu národního týmu?

Jsou to zatím jen předběžné informace. My jsme samozřejmě s hráči hovořili, ale to podstatné se ukáže během prvních dvou dnů. Respektive během celého prvního týdnu, kdy ten jejich stav budeme znát daleko lépe a konkrétněji. Potěšitelné je velké zlepšení u obou hrotových hráčů Kollera a Lokvence. U těch ostatních svalových zranění musíme být opatrnější, ale od toho máme hlavně ty úvodní dva dny, abychom to mohli dále precizovat a podle toho se zařídit.

Jak vypadá situace kolem Libora Sionka? Jste domluvení ohledně jeho příjezdu na soustředění do Seefeldu?

S Liborem jsme domluvení, že už nebude čekat na telefonu a dorazí za námi až ve středu, díky tomu, že se mu situace zkomplikovala přestupem do Glasgow Rangers.

A co Rudolf Skácel?

S tím jsme zatím domluveni, že bude čekat na telefonu, jak se situace vyvine.

Sledoval jste soupisky našich soupeřů? Jak by jste je okomentoval?

Tak to jsme zatím ještě hodně daleko. Já jsem teď zaměřený na následující dva dny a neumím a nechci se ve své práci posouvat do jiného horizontu. Zatím mě zajímá maximálně náš první soupeř. Na další soupeře bude potom vždycky dost času. V nominaci Spojených států je pro mě překvapením absence stopera Gregga Berhaltera. Jinak je to naprosto podle předpokladů.

Co naši ostatní soupeři?

Nominace Ghany je podle očekávání. Itálie rovněž. Ale jak říkám, já jsem se o hodně více věnoval nominaci Spojených států.

Jak budete postupovat při soustředění v Seefeldu vzhledem ke zdravotnímu stavu hráčů?

Přípravu budeme podle stavu hráčů samozřejmě diferencovat, nejen s ohledem na zdravotní stav, ale i na posty. Nejdříve ale musíme zjistit, jak na tom jsou. Bude to improvizace z hodiny na hodinu. Jistí hráči si samozřejmě mohou v určitých fázích odpočinout. je to pro nás už taková rutina. Vrcholem toho je, aby byl organismus hráče maximálně nachystaný na první zápas mistrovství světa.

Jak se koukáte na skandály v italské lize. Namočený je Juventus Pavla Nedvěda a Jankulovski je dokonce vyšetřován v souvislosti se sázením. Neovlivní to celý tým?

Tohle už jsme vyřešili a není to náš problém. Pro nás je to uzavřeno. Věřím tomu, že hráče to neovlivní a nepřejde do našeho klimatu.

Jak myslíte, že se od Eura 2004 změnil český národní tým?

Tenhle tým má pořád obrovskou kvalitu a sílu. Kreativita a herní umění jsou mu dané. I přes věkový průměr si pořád myslím, že toto mužstvo nemá výkonnostní zenit za sebou, jak si mnozí myslí

Reklama