Hlavní obsah

Brazilští fotbalisté začali přípravu na MS lékařskými prohlídkami

Brazilští fotbalisté zahájili přípravu na mistrovství světa lékařskými prohlídkami. Úřadující světoví šampióni přiletěli v pondělí do Švýcarska a nyní se podrobili důkladným vyšetřením, aby měli trenéři a realizační tým jistotu, že jsou připraveni na fyzicky náročný měsíční turnaj v Německu.

Článek

Brazilci patři již tradičně k největším favoritům mistrovství a budou útočit na druhý titul po sobě a rekordní šestý celkově.

Kontrola hráčů se koná v proslulém Švýcarském centru paraplegiků v Nottwilu a mimo jiné obsahuje vyšetření srdeční činnosti, krve a testy moči. "Hráči podstupují všechny typy testů, abychom měli jistotu, že jsou v dobrém stavu," řekl lékař kliniky Beat Villiger. "Budeme schopni říci trenérovi, zda má hráče připravené," dodal.

Třiadvacet hráčů bylo rozděleno do tří skupin a budou vyšetřováni jednotlivě až do středečního dopoledne. Brazilský týmový doktor Jose Luis Runco očekává, že všichni fotbalisté jsou ve skvělé kondici včetně Ronalda, kterého začátkem roku trápila různá zranění.

Kvalita péče a vyšetření udělala dojem

Mezi prvními, kteří se podrobili testům, byli Roberto Carlos, Cicinho, Robinho, Zé Roberto, Gilberto a Emerson. "Všechno bylo v pohodě," řekl obránce Gilberto. O každého hráče se během vyšetření starali čtyři lékaři a sestry. "Kvalita péče a vyšetření na nás udělala velký dojem," shodli se hráči a vedení reprezentace.

První trénink mají brazilští kouzelníci s míčem na program ve středu v centru u městečka Weggis, kde budou pobývat do začátku šampionátu.

Reklama

Související témata: