Hlavní obsah

Češi nasázeli výběru Tyrolska devět branek

Čeští fotbaloví reprezentanti v prvním přípravném duelu na soustředění před mistrovstvím světa porazili amatérský výběr Tyrolska 9:0. K prasknutí naplněnému stadionku v Axams předvedli vedle řady pohledných gólů i aktivní hru v plném pohybu a naplnili tak přání trenéra Karla Brücknera, aby si dobře zatrénovali a neutrpěli další zranění.

Článek

Už dvě hodiny před zápasem se do podhorské vesničky na úpatí nedalekého ledovce sjížděly desítky aut a diváci plnili útulný regionální stadiónek. Fotbalově příznivé počasí přilákalo v den státního svátku rekordní návštěvu.

A české hvězdy se příznivcům za vřelé přivítání odvděčily aktivním fotbalem a řadou hezkých branek. Kanonáda začala už v první desetiminutovce. Při absenci zraněných Galáska, Kollera a Šmicra se dostal do základní sestavy avizovaný Sionko a jeho přítomnost na hrotu útoku byla znát: první gól ve třetí minutě připravil Nedvědovi a v deváté sám skóroval.

Nejen Sionko se ale prezentoval živým výkonem. Nedvěd s kapitánskou páskou nevypustil jediný souboj, jako by ani nešlo o bezvýznamnou exhibici, a podobně k utkání přistoupili i jeho spoluhráči. Nebylo proto divu, že domácí výběr, složený vesměs z třetiligových hráčů místního klubu, odcházel už v poločase se čtyřbrankovým přídělem.

Po řadě změn v přestávce tlak na domácí branku nepolevil a přišly i další krásné góly. Ujfaluši, který navlékl v druhém poločase kapitánskou pásku, propálil v 70. minutě domácího gólmana z 25 metrů. O sedm minut přidal po Plašilově trestném kopu Štajner hlavou šestý gól.

Vzápětí stejný hráč ze tří metrů přestřelil, ale už v 81. znovu skóroval hlavou. V úplném závěru přidali trefy Jarolím s Heinzem a český tým zvítězil ještě o tři góly výraznějším rozdílem než proti stejnému soupeři před dvěma lety.

Tyrolsko - ČR 0:9 (0:4)
Branky: 3. a 23. Nedvěd, 77. a 81. Štajner, 9. Sionko, 34. Lokvenc, 70. Ujfaluši, 89. Jarolím, 90. Heinz. Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 2500 (vyprodáno).
Sestava ČR:
Blažek (46. Kinský) - Grygera (46. Jiránek), Kováč, Rozehnal (46. Ujfaluši), Jankulovski (46. Mareš) - Poborský (46. Štajner), Rosický (46. Heinz), Polák (46. Jarolím), Nedvěd (46. Plašil) - Sionko, Lokvenc (46. Baroš). Trenér: Brückner.

Reklama

Související témata: