Hlavní obsah

Češi po mizerném výkonu vydřeli výhru nad Saúdskou Arábií

INNSBRUCK

Povinnou výhru si připsali čeští fotbalisté v přípravném utkání se Saúdskou Arábií, která patří k papírově nejslabším týmům nadcházejícího mistrovství světa. První branku zařídil v 15. minutě Milan Baroš, druhý gól přidal v nastaveném čase Marek Jankulovski. Herně však reprezentanti ČR příliš nepřesvědčili, ačkoliv na stadiónu Tivoli nastoupili v nejsilnější možné sestavě.

Článek

Chybělo zraněné trio Galásek, Koller, Šmicer a k nim na tribunu usedli Kinský, Kováč a Sionko, kteří se do nominace na utkání nevešli. Hned v úvodu pálil Baroš vysoko nad po hlavičce Lokvence a po čtvrthodině si spolupráci oba zopakovali. S tím rozdílem, že už skončila gólem. Lokvenc vyhrál hlavičkový souboj, Baroš šel důsledně za balónem, udělal kličku Muntašarímu a levačkou trefil přesně k tyči.

Asijský celek byl však v první půli Čechům překvapivě vyrovnaným soupeřem. Svěřence trenéra Brücknera napadal s notnou dávkou agresivity a našim to dělalo občas problémy. Ve 25. min. pálil těsně vedle Kahtání a o chvíli později podržel při vyložené šanci Saúdské Arábie Čech. Po chybě stoperů se řítil sám na branku Charirí, ale reprezentační jednička mezi tyčemi jeho nájezd bravurně zneškodnila.

Brücknera rozčílila obrana

Ve hře českého týmu to poměrně skřípalo a kouč Brückner párkrát dokonce vyletěl z lavičky a hráčům dal co proto. Zřejmě se mu nelíbila především hra obranné čtveřice, který byla místy dost propustná. Ve 41. min. zůstal po faulu Gamdího ležet na zemi Polák a vypadalo to s ním špatně. Byl ošetřen za lajnou a po těsně před poločasovým hvizdem se vrátil na trávník.

Po přestávce pokračoval neslaný nemastný výkon Čechů, kteří se do šancí dostávali těžko. Nedvědovu nebezpečnou střelu srazil jeden z obránců na roh, Barošovi chyběly centimetry po centru Poborského, aby na malém vápně hlavou lépe zasáhl míč. Oživení do útoku přinesl Štajner, který v nastaveném čase poslal oblouček do šestnáctky na Jarolíma. Toho stáhl na zem Takar a Jankulovski penaltu bezpečně proměnil střelou k levé tyči.

Česko - Saúdská Arábie 2:0 (1:0)
Branky: 15. Baroš, 90+2. Jankulovski z pen. Rozhodčí: Einwaller -Heim, Eder (všichni Rak.). ŽK: Nedvěd - Núr, Ghamdí. Diváci: 4000.
Česko: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský (64. Jarolím), Rosický (46. Plašil), Polák, Nedvěd - Lokvenc (57. Štajner), Baroš (89. Jiránek). Trenér: Brückner.
Saúdská Arábie: Chújá - Duchí, Muntašarí, Takar, Chatran - Azíz (75. Anbar), Charírí, Timját (62. Šalhúb) - Kahtání (90. Džábir), Núr (80. Amín), Ghamdí. Trenér: Paquetá.

Reklama

Související témata: