Hlavní obsah

Galásek: Bolest už ustoupila

PRAHA

Pozitivně naladěn byl po pondělním návratu české fotbalové reprezentace ze soustředění v rakouském Seefeldu Tomáš Galásek. Když krátce před polednem dosedl speciál s týmem trenéra Brücknera na staré letiště v Praze Ruzyni, tvrdil kapitán, že se stav jeho zraněného kolena lepší.

Článek

"Musím říct, že jsem optimisticky naladěný. Bolest, kterou jsem cítil v minulých dnech, když jsem vstával z postele, už ustoupila," tvrdil Galásek krátce poté, co reprezentanti v kvapíkovém tempu proběhli letištní halou k přistavenému autobusu.

Společně s Tomášem Rosickým totiž v doprovodu lékaře reprezentace Jiřího Fouska nabral směr nemocnice Střešovice, zatímco dvaadvacet zbývajících borců mířilo do hotelu Břízky v Jablonci, kde je dnes čeká zápas s Kostarikou. Rosický nechtěl stav zhmožděného stehenního svalu komentovat. "Uvidíme, uvidíme," odpovídal na všechny otázky.

Galásek byl přesvědčený, že do konce týdne bude fit. "Zaměřím se především na posilování, abych ještě vyztužil svaly držící koleno. S míčem zatím pracovat nebudu a zápas s Kostarikou určitě vynechám.

Největší otazník je u stále u Šmicra

Nechci pokoušet štěstí," usmál se defenzívní záložník. Výsledky vyšetření, které u Rosického ani Galáska neodhalilo žádné porušení svalu, respektive kolenního vazu, pak oběma hráčům dodaly na optimismu.

V největší nejistotě tak bezpochyby žije Vladimír Šmicer. Jeho zraněný stehenní sval totiž stále nesnese plnou zátěž.

"Skutečně neumím procentuálně vyjádřit pravděpodobnost svého startu v Německu. Zatím ještě budu jen běhat, ale ke konci týdne bych chtěl začít trénovat s míčem. Už bych to potřeboval," uvědomoval si Šmicer, že zatímco on musí šetřit zraněnou nohu, start šampionátu se rychle blíží.

Reklama