Hlavní obsah

Polákovi tvrdost nedělá problém

JABLONEC

Na místo v základní sestavě se pomalu připravuje štítový záložník české fotbalové reprezentace Jan Polák. Brücknerova jednička na jedno z klíčových míst v osobě kapitána Galáska je totiž zraněná a pětadvacetiletý odchovanec Bohunic se stal první alternativou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Polák při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

"Hlavně bych chtěl jasně říct, že já jsem nebyl ten, kdo Tomáše při tréninku trefil," pronesl důrazně záložník Jan Polák. Galásek je největším sokem Poláka v boji o místo v základní sestavě českého týmu pro MS v Německu. Oba nastupují na místě štítového záložníka.

A paradoxně se po šampionátu sejdou v jednom týmu. Norimberk, který je od minulého léta Polákovým zaměstnavatelem, totiž před 14 dny podepsal smlouvu i s Galáskem. A ten je momentálně zraněný. A podle některých informací utrpěl zhmoždění vnitřního kolenního vazu při soustředění v Seefeldu právě v souboji s Polákem.

"Nezranil jsem ho. Říkám to proto, aby si někdo nemyslel, že po něm jdu. Tak to není," zakroutil Polák hlavou, že v boji o místo v sestavě by se k nekalým praktikám nesnížil.

Ze soubojů uhýbat nehodlá

V souboji s Kostaričany bude mít téměř jistě úlohu rozbíječe soupeřových útoků. Možných střetů na hranici pravidel v případě tvrdé hry jako v boji se Saúdskou Arábií se nebojí. "Já s tím nemám problém. Vždy se snažím hrát agresivně," usmál se borec, proslulý neústupností a důrazem.

"Je pochopitelné, že ve vypjatých situacích se musíme hlídat, abychom byli fit pro zápasy na mistrovství. Ale rozhodně nebudu ze soubojů uhýbat. Když na mě někdo vyrukuje s tvrdostí, umím oplatit stejnou mincí," vykládal Polák, který se před necelými čtrnácti dny v Brně oženil a k týmu chystajícímu se na vrchol sezóny se připojil s dvoudenním zpožděním.

"Musím říct, že jsem se těšil na soustředění, protože na světový šampionát se člověk nepřipravuje každý den," usmíval se Polák, že svatební cestu do Paříže rád oželel.

Reklama