Hlavní obsah

Na Italy a USA půjdou fotbalisté v bílých dresech

PRAHA

Zatímco proti USA a Itálii budou hrát čeští fotbalisté na MS celí v bílém, o barvě dresů proti Ghaně se dlouho diskutovalo. Na oblečení obou týmů totiž podle reglementu nesmí být ani jedna barva soupeřů shodná.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bílé dresy jako v přípravném utkání s Kostarikou obléknou čeští fotbalisté na MS i ve dvou zápasech v základní skupině.

Článek

"Proti Ghaně budeme hrát v červených dresech, bílých trenýrkách a modrých stulpnách, možná je varianta s modrými trenýrkami," prozradil Právu technický vedoucí národního mužstva Jaroslav Dudl.

Reprezentace poveze na šampionát kompletní sady dresů na sedm utkání, tedy až po finále. "Na každý zápas mají hráči k dispozici dvě sady. Hráči se buď o poločase převlékají, nebo si druhý dres nechají pro sebe a jeden si mění se soupeřem. Musíme mít k dispozici obě barevné varianty, tedy tu celou bílou i druhou, kterou tvoří červený dres, bílé trenýrky a modré stulpny. U trenýrek a stulpen jsme schopni reagovat na modré nebo bílé varianty k červenému dresu. Modré dresy tentokrát k dispozici nejsou," vysvětlil Právu Dudl.

Do Německa si reprezentace bere několik tun vybavení. Nejen dresů na zápasy, ale také několik sad tréninkového oblečení, míče a další věci na tréninky, samozřejmě vybavení pro maséry, pití, dvě bedny lékařského materiálu, ale i náhradní oblečení.

"Celou výbavu v bednách odveze už 6. června nákladní auto oficiálního technického přepravce šampionátu, což je firma Schencker. Celé vybavení, včetně propagačních materiálů a technického zařízení, které si vezeme svoje, bude vážit mezi třemi a čtyřmi tunami," dodal Jaroslav Dudl.

Reklama

Související témata: