Hlavní obsah

Rooney už kope do míče, šampionát možná stihne

Angličané mohou být opět o něco optimističtější, neboť podle zpráv ze soustředění fotbalové reprezentace začal útočník Wayne Rooney po zlomenině zánártní kůstky kopat do míče. Zvýšila se tak možnost, že si přece jen zahraje na světovém šampionátu, do kterého tým kouče Svena-Görana Erikssona vstoupí příští sobotu utkáním s Paraguayí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney.

Článek

Podle kapitána Davida Beckhama má lepšící se Rooneyho stav příznivý vliv i na psychiku mužstva. "Každým dnem je to pro nás lepší. Maká na tom, aby byl v pořádku. Ale stále musíme být opatrní, nebylo by dobré to uspěchat," řekl Beckham novinářům před dnešní generálkou s Jamajkou v Manchesteru.

V tomto utkání bude Anglii chybět zkušený obránce Gary Neville, který laboruje se zraněným lýtkem, ale jeho start v Německu by neměl být ohrožen.

K Rooneyho účasti se nicméně skepticky vyjádřil legendární Brazilec Pelé, podle kterého by v takovém případě Anglie dost riskovala. "Je dost nebezpečné vzít s sebou fotbalistu, který není úplně fit. Může to nepříznivě ovlivnit trenérův výběr hráčů," řekl Pelé listu Daily Telegraph.

Jako příklad uvedl start krajana Ronalda ve finále mistrovství světa 1998 proti Francii. "Nastoupil, i když byl nemocný, a Brazílie prohrála 0:3. Šampionát trvá čtyři týdny a hráči musejí být na vrcholu svých sil. Anglie má řadu skvělých hráčů pro velké zápasy, není to tým jednoho muže," uvedl trojnásobný mistr světa.

Rooney se zranil 29. dubna v předposledním kole anglické ligy s Chelsea. O jeho případném vyřazení z kádru by se mělo rozhodnout po dalším rentgenovém vyšetření, kterému se podrobí 7. června. Zraněného hráče může trenér vyměnit na soupisce nejpozději 24 hodin před prvním zápasem.

Reklama

Související témata: