Hlavní obsah

Plašil: Kvůli golfu jsme nepřijeli

Jak se žije českým fotbalistům v dějišti světového šampionátu v Německu? O bezprostřední zkušenosti se s vámi dělí záložník Jaroslav Plašil. MŮJ DEN NA MS

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Plašil a Milan Baroš při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

"Od příjezdu do Německa zatím funguje všechno perfektně. Jsem rád, že vedení reprezentace vybralo hotel v klidném prostředí, moc se mi to líbí. Výborné je i jídlo, máme velký výběr. Já moc vybíravý nejsem, sním všechno. Ale nejradši ze všeho si dám těstoviny, zeleninu a kuřecí maso.

Volného času jsme zatím moc neměli, až v pátek odpoledne. Každý tráví volno podle svého gusta. Já si během šampionátu určitě zajdu odpálit pár míčků na golfové hřiště, ale nebudu tam trávit hodiny. Kvůli golfu sem nikdo z nás nepřijel.

Taky jsem si přivezl knížku Šifra Mistra Leonarda. Sice žádný velký čtenář nejsem, ale říkali mi známí, že je fakt výborná. Tak se do ní pustím. Mám s sebou i nějaké filmy na DVD, ale teď už stejně bude asi v televizi převažovat fotbal. Na počítače nejsem, ani ho tady s sebou nemám. A hry mi skoro nic neříkají.

Na pokoji bydlím sám, ale hned vedle je Honza Polák, takže spolu trávíme dost času. Máme perfektní partu a žádná ponorka při tak dlouhém pobytu rozhodně nehrozí.

S Honzou Kollerem se občas pobavíme i o Monaku. Jsem rád, že budeme hrát příští sezónu spolu. Počítám s tím, že mu asi budu dělat na začátku průvodce, aby se tam co nejrychleji adaptoval. Bude to mít o hodně snadnější, než když jsem do Monaka přišel před lety sám. Jako první mu asi ukážu stadión, pak si bude muset vybrat bydlení. Ale kdyby chtěl náhodou jít do kasina, tak v tom mu moc neporadím, protože já v něm ještě nebyl.

Budu moc rád, když si na šampionátu v některém utkání zahraju, ale důležitější je pro mě úspěch týmu. Pomalu všichni mluví o našem jistém postupu, ale čekají nás tři těžké zápasy, které musíme zvládnout. Já už bych postup ze skupiny považoval za úspěch."

Reklama