Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Brazílie vs. Chorvatsko

PRAHA

Hlavní favorit mistrovství světa v Německu vstoupí do hry v úterý večer v metropoli v Berlíně a první překážkou v cestě za obhajobou titulu bude pro brazilské fotbalisty Chorvatsko. Sledujte utkání v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Brazílie je na světových šampionátech neporažena již deset zápasů za sebou a od roku 1982 vyhrála všechny své vstupní zápasy do MS. Na minulém turnaji vyhráli všech sedm duelů a jako první tým v historii mohou udělat šňůru osmi výher v řadě. Chorvaté tuší, že přerušit tuto sérii by bylo velké překvapení. "Devětadevadesát procent lidí na světě říká, že Brazílie je favorit. Remíza by pro nás byla úspěchem. A kdybychom vyhráli, byla by to senzace," řekl agentuře Reuters chorvatský záložník Igor Tudor.

Právě Tudor by měl pomoci eliminovat v pětičlenné středové řadě obrovskou ofenzivní sílu Brazílie, kterou dává dohromady hvězdné kvarteto Ronaldinho, Ronaldo, Adriano a Kaká. Sledovaný bude především start Ronalda, který má za sebou nepříliš vydařenou sezónu v Realu Madrid. Potýkal se v ní se zdravotními potížemi, také v generálce proti Novému Zélandu střídal kvůli puchýřům na nohou. Ve čtvrtek zase vynechal trénink kvůli zánětu dutin.

Zápas začne ve 21:00 a jako hlavní rozhodčí ho bude řídit Mexičan Benito Archundia. Skupinu F budou pozorně sledovat i čeští fotbalisté a fanoušci, protože v případě postupu českého týmu do osmifinále z ní vzejde jejich soupeř.

Pravděpodobné sestavy
Brazílie: Dida - Cafú, Lúcio, Juan, Roberto Carlos - Emerson, Zé Roberto, Kaká, Ronaldinho - Ronaldo, Adriano.
Chorvatsko: Pletikosa - Šimič, R. Kovač, Šimunič - Srna, Tudor, N. Kovač, Babič, N. Kranjčar - Klasnič, Pršo.

Reklama

Související témata: