Hlavní obsah

Brückner si opakoval zápas a gratuloval Wengerovi

WESTERBURG

Karel Brückner toho po souboji svého týmu s Američany mnoho nenaspal. Do postele ulehl až nad ránem a ještě před úterním polednem už vedl pozápasový trénink českého reprezentačního výběru. "Když jsem šel spát, bylo už slunce nad lesem," usmíval se Brückner. Důvod tak pozdního ulehnutí do postele hotelu Lindner? Mezi druhou a čtvrtou ráno znovu sledoval zápas s USA.

Článek

"Byl to skutečně velice těžký zápas, od první minuty byli hráči v kyslíkovém dluhu. Ale odvedli výborný výkon," chválil opakovaně své ovečky. Vyzdvihl výkon záložníka Tomáše Rosického. "Hned po utkání jsem poblahopřál trenérovi Arsenalu Wengerovi k výbornému přestupu. Tomášův výkon mě nepřekvapil, vždyť odtáhl v podstatě celou kvalifikaci. On se nemůže stát hvězdou šampionátu, protože jí už je. Zápas s Američany ale nebyl jen o něm," upozornil Brückner, že v bílém dresu se lvem na hrudi byl klíčový kolektivní výkon.

"Excelentně hrál Pavel Nedvěd, výborný byl Jaroslav Plašil, který si řekl o základní nominaci už dříve. Pro alternativu s ním jsem byl v podstatě rozhodnutý už dřív. Zavřel pravou stranu soupeře, pomáhal ve středu hřiště. Nešetří na hřišti krokem. Obrana byla perfektní, vždyť třeba David Rozehnal je stoper světové extratřídy," pronesl Brückner.

Damková by zápas odřídila lépe

Několikrát vyběhl až k postranní čáře. Ale nešlo o zlobu či rozčarování z výkonu některého borce v českém dresu. "To byl normální koučink. Upozorňoval jsem například, že máme dřív napadat jejich pravého obránce, jindy že máme podržet míč," vykládal trenér. Jestli ho něco nadzvedlo, byl to výkon paraguayského rozhodčího Amarilly. "Paní Damková by tenhle zápas odřídila stejně, ale bez karet. Připadalo mi to z jeho strany jako sebestředné. Nechápal jsem sudího ani karty, které rozdal."

Sobotním zápasem s Ghanou se začal zaobírat už včera odpoledne. U videa seděl společně s asistenty. "Pan Jirkal, který nám dělá pozorovatele, přivezl dostatek informací. Postupně je budeme zařazovat do tréninku, některé další poznatky pak do taktické přípravy," vysvětlil Brückner. "O soupeři budeme hovořit s hráči ve skupinách i jednotlivě," nastínil své záměry.

V těch se bude muset s největší pravděpodobností obejít bez útočníků Jana Kollera a Milana Baroše. "Jejich zranění jsou hodně nečitelná. Musíme si s tím v každém případě poradit. Už jsme hráli bez Kollera i bez Lokvence nebo chyběl Nedvěd a další hráči. Prostě na situaci musíme zareagovat, abychom byli zase správně nachystaní," vyhlásil bojovně.

Reklama

Související témata: