Hlavní obsah

Gattuso: Nedvěd je simulant

DUISBURG

Dva dny před utkáním mezi fotbalisty České republiky a Itálie, který rozhodne o dalším osudu obou týmů na světovém šampionátu v Německu, houstne atmosféra. Záložník italské reprezentace Gennaro Gattuso se na dnešní tiskové konferenci v Duisburgu opřel do Pavla Nedvěda, kterého označil za simulanta.

Článek

"Hrál jsem proti němu už mnohokrát a hodně často mě (Nedvěd) svým chováním na hřišti naštval," prohlásil Gattuso. Mezi ním a Nedvědem panuje rivalita už několik sezon; vyhrotily ji vypjaté zápasy Gattusova AC Milán a Juventusu Turín, v němž zase září Nedvěd. Za posledních pět let slavil v italské lize Juventus vítězství čtyřikrát, AC Milán vyhrál naposledy vyhrál v roce 2004.

Gattusa prý styl hry českého záložníka na hřišti rozčiluje. "Hodně často simuluje, pořád je na zemi a už si takhle vymodlil několik penalt. A neustále si na něco stěžuje u rozhodčího. Pořád se to opakuje a já takové chování na hřišti vážně nemám rád," pokračoval v kritickém tónu Gattuso, spoluhráč dalšího českého reprezentanta Marka Jankulovského.

Osmadvacetiletý italský středopolař proslul tvrdou a neústupnou hrou. V milánském AC i v reprezentaci Gattuso kryje záda ofenzivněji laděným spoluhráčům a sám dokáže znepříjemnit zápas největším hvězdám soupeře. Tím je pro své týmy nepostradatelný. Ve čtvrtek se očekává, že záložník s bradkou bude hlídat právě Nedvěda.

Reklama

Související témata: