Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Ghana vs. USA

NORIMBERK/PRAHA

Ghanští fotbalisté ještě nemají nic jistého, ale už se mezi sebou baví o osmifinále proti Brazílii. Nastoupit proti obhájcům trofeje a pětinásobným šampionům by pro ně byl splněný sen, i když by to pravděpodobně znamenalo jejich konec. Kouč Dujkovič jim ale zdůrazňuje, že nejdřív musejí porazit ve čtvrtečním zápase Američany. Sledujte zápas Ghana vs. USA v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Pokud Češi s Itálií prohrají, stačí Ghaně remíza. Její porážka dává šanci Američanům, ti ale musejí spoléhat na to, že zápas v Hamburku skončí prohrou Brücknerova týmu. Při jiném výsledku by museli Ghanu zdolat vysokým rozdílem.

Essien a spol. po sobotní výhře nad českým týmem, jejich historicky prvním ziskem na mistrovství světa, těžko ovládají euforii. "Musím je uklidňovat. Vyhráli jsme jen jeden zápas, jenže oni už mluví o Brazílii," řekl Dujkovič. Ghaňané by prý pro takový zápas klidně i umřeli. "Nemáme z Brazilců strach," řekl Michael Essien.

Dujkovič se nechce spoléhat na výsledek druhého zápasu, i když ten o osudu jeho týmu může rozhodnout. "Na remízu hrát nebudeme," řekl. Jeho týmu ovšem budou chybět oba dosavadní střelci na šampionátu: Gyan a Muntari pykají za dvě žluté karty. Místo nich nastoupí v základní sestavě Boateng a Pimpong.

Ghanští fanoušci se na čtvrteční zápas třesou, vláda dokonce na den zápasu vyhlásila prázdniny, aby nikdo nepřišel o zápas v televizi kvůli práci.

Američané se mají na pozoru především před Essienem. "Je to jeden z nejlepších hráčů na turnaji. Proti Italům hrál blíž za útočníky, proti Čechům nastoupil hlouběji v záloze a byl výtečný. Organizoval hru, boural útoky soupeře, podporoval útok a podílel se na prvním gólu," shrnul Essienovy přednosti americký kouč Bruce Arena.

Arena soudí, že jeho tým je zřejmě v lepší výchozí pozici než Ghana. Ta prý může o výsledku spekulovat, zatímco Američané vědí, že nic jiného než výhra jim naději nedá. Zatím ovšem na turnaji vystřelili do prostoru mezi tyčemi jedinkrát a jejich jediný gól vsítil Ital Zaccardo.

Zápas skupiny E v Norimberku začíná v 16:00, řídit jej bude Němec Markus Merk.

Pravděpodobné sestavy
Ghana: Kingston - Paintsil, Mohammed, Mensah, Illiasu - Boateng, Essien, Appiah, O. Addo - Amoah, Pimpong.
USA: Keller - Bocanegra, Onyewu, Conrad, Cherundolo - Beasley, Reyna, Donovan, Dempsey - McBride, Johnson.

Reklama

Související témata: