Hlavní obsah

Kondiční trenér Brazilců prozradil Ronaldovu váhu

DORMUND

Kondiční trenér brazilské fotbalové reprezentace Moraci Sant'Anna prozradil dosud pečlivě střežené tajemství váhy kanonýra Ronalda. Kritizovaný útočník váží při výšce 183 centimetrů 90,5 kilogramu, což je podle Sant'Anny jen půl kila přes ideální stav. Hodnota indexu tělesné hmotnosti 27 však značí, že Ronaldo má nadváhu.

Článek

Devětadvacetiletý Ronaldo dlouho narážky novinářů a expertů na svou nadváhu odmítal a nechtěl svou hmotnost přiznat. Udělal to až Sant'Anna pro sportovní deník Lance.

Daleko od pravdy je tak internetová stránka FIFA, která v Ronaldově profilu uvádí hmotnost 82 kg. Také na oficiálním webu útočníka Realu Madrid se objevují úplně jiná čísla - ve španělské verzi 87 kg, v portugalské dokonce jen 80 kg.

"Od příjezdu do Německa až do druhého utkání s Austrálií zhubl o 3,2 kg a poté ještě jedno. V současné době má při svém podílu tuku v těle pouze půl kila přes ideální váhu," uvedl Sant'Anna. Doplnil tak své vyjádření z minulého týdne, kdy prozradil, že podíl tuku v Ronaldově těle 11,8 procenta je jen mírně přes průměr týmu, jenž činí 11,5.

Bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista světa je zatím v Německu jen stínem hráče, jenž se stal nejlepším střelcem minulého šampionátu v Asii. Jeden z komentátorů po úvodním utkání na turnaji s Chorvatskem dokonce napsal, že až do Ronaldova vystřídání hrála Brazílie v podstatě o deseti.

Reklama