Hlavní obsah

Čech: Skončilo to pro nás příliš brzy

Petr Čech

S jedním vítězstvím v základní skupině mohli čeští fotbalisté na postup do osmifinále mistrovství světa zapomenout. Brankář Petr Čech svůj tým v Německu mnohokrát podržel, sám ale na všechno nestačil. "Vyloženě nám nevyšel jen zápas s Ghanou," říká opora národního týmu v komentáři pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech

Článek

"Fotbal umí být krutý. Jedeme domů už po skupině. Přitom po vydřeném postupu, který je skutečně velkým úspěchem, jsme věřili, že v Německu k němu něco přidáme a postoupíme nejméně ze skupiny.

Bohužel se tak nestalo. Určitě jsme zklamaní, ale zápas se Spojenými státy a nakonec i ten s Itálií ukázaly, že máme dobré mužstvo. Většinu zápasu s Italy jsme byli lepší. Vyloženě nám nevyšel jen zápas s Ghanou. Kdybychom byli všichni zdraví, došli jsme dál.

Srovnávat tohle mužstvo a šampionát s předešlou vrcholnou akcí tak úplně nelze. V Portugalsku jsme došli daleko, protože jsme byli kompletní a zdraví až do posledního utkání. Tady se nám to sypalo už v kvalifikaci, pak před šampionátem a na něm to vyvrcholilo. A k tomu přišly u nás nevídané červené karty. Poprvé se proti nám pod trenérem Brücknerem kopala i penalta... Jednou to přijít muselo. Bohužel se tak stalo v nejméně vhodnou chvíli. Opustilo nás i štěstí. Je to paradoxní, všechno se na nás sesypalo.

Někteří kluci už oznámili, že končí s reprezentací. A nebylo jich málo... Uvidíme, zda svůj názor nezmění. V nejbližších dnech a týdnech asi budeme počítat, kdo skončil, kdo zůstal. Myslím z těch starších. Vyřazení přebolí a budeme pokračovat. Začne nová kvalifikace. Věřím, že navážeme na úspěchy tohoto týmu. Nebojím se ani o to, že bychom nenahradili ty, kteří skončí. Bylo nás tu třiadvacet, každý má svoji kvalitu a další dobří fotbalisté se sem ani nedostali. To je dobré znamení.

Co budu dělat v nejbližších dnech? Musím kontaktovat Chelsea ohledně dovolené. Mám také pořád problémy s ramenem. Budu to řešit až doma. Časem se uvidí. Ale určitě se na další zápasy šampionátu podívám. A hlavně se připravím co nejlépe na novou sezónu. Život, ani ten fotbalový, nekončí."

Reklama

Související témata: