Hlavní obsah

Angličtí fanoušci přijali vyřazení svého týmu v klidu

GELSENKIRCHEN

Až nečekaně klidně přijali angličtí fanoušci v Gelsenkirchenu sobotní vyřazení svého týmu na penalty s Portugalskem. Podle policie byl ve městě v noci vcelku pořádek, kvůli drobnějším potyčkám, urážkám a opilosti bylo ale i přesto z preventivních důvodů zadrženo přibližně 180 lidí včetně 40 domácích příznivců. Většina z nich byla v neděli ráno propuštěna.

Článek

"Musíme všechny fanoušky, kteří tu byli, pochválit, i Brity," řekl policejní mluvčí, podle něhož se noční zapíjení čtvrtfinálového zápasu na mistrovství světa neslo převážně v přátelském duchu.

V klidu proběhl i odjezd velké části Angličanů, kterých se v Gelsenkirchenu sešlo na 80 tisíc, z hlavního nádraží. To muselo být dokonce na chvíli kvůli překročení kapacity uzavřeno. "Můžeme bilancovat: Byl to vyloženě přátelský svátek," konstatoval mluvčí.

Ve Stuttgartu naopak skončila potyčka italského a německého fanouška vážným zraněním. Devětadvacetiletý Němec se po páteční výhře Itálie nad Ukrajinou hádal se skupinkou Italů a jednoho z nich napadl. Ten se podle policie bránil a útočník skončil po rvačce s krvácející ranou na hlavě a zlomenou rukou v nemocnici.

Reklama

Související témata: