Hlavní obsah

Zklamaní brazilští fanoušci zničili Ronaldinhovu sochu

Zklamaní brazilští fanoušci po vyřazení svých fotbalistů ze světového šampionátu zdemolovali sochu Ronaldinha. Město Chapeco ve státu Santa Caterina ji nechalo postavit na centrálním náměstí loni, když byl míčový kouzelník vyhlášen nejlepším hráčem světa. Teď si na sedmimetrové Ronaldinhově soše vybili příznivci jihoamerického týmu zlost ze sobotní porážky s Francií.

Článek

Brazilský soubor hvězd skončil na cestě za obhajobou titulu už ve čtvrtfinále. Hned při odjezdu z Německa si hráči museli vyslechnout, že jsou ostudou národa, a ani doma je tentokrát nevítaly žádné fanfáry. Mnoho z mladých lidí si ani nepamatovalo, že by se tým někdy vracel ještě před finále. Od posledního takového šampionátu v Itálii totiž uplynulo šestnáct let.

Kritizovaný trenér Carlos Alberto Parreira při pondělním přistání v Rio de Janeiru utekl před fanoušky i novináři zadním vchodem a turnaj hodnotil až na tiskové konferenci v sídle svazu. Vyřazení jej prý bolí stejně jako všechny ostatní Brazilce. "Nikdo z vás tady nechce být mistrem světa více než já," prohlásil na tiskové konferenci trenér, který Brazílii až na vrchol v roce 1994 dovedl.

Podle něj není správné hledat obětního beránka. Čelil totiž otázkám, zda jediný gól Francouze Henryho měl na svědomí hlavní šéf obrany Roberto Carlos. "Prohráli jsme a Francie vyhrála. Kdyby nikdo neudělal chybu a každý byl perfektní, pak by všechny zápasy končily výsledkem 0:0," odvětil kouč, jehož čekají jednání se svazem o další budoucnosti na reprezentační lavičce.

Reklama

Související témata: