Hlavní obsah

Materazzi přiznal, že Zidana urazil, FIFA již vyšetřuje

Italský fotbalista Marco Materazzi přiznal, že ve finále mistrovství světa Zinédina Zidana urazil. Co přesně francouzskému kapitánovi řekl, že ho vyprovokoval k faulu, za který Zidane dostal červenou kartu, však ani tentokrát neprozradil. Odmítl jen spekulace, že by ho nazval teroristou nebo urazil jeho matku. Incident již začala vyšetřovat mezinárodní fotbalová federace FIFA.

Článek

"Byl drzý, tak jsem ho urazil," řekl dvaatřicetiletý obránce Interu Milán v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport.

Materazzi navíc tvrdí, že konflikt začal Zidane, který prý arogantně zareagoval na to, že ho v pokutovém území krátce držel za dres. "Jestli můj dres opravdu chceš, můžeš ho dostat potom," řekl mu prý Zidane svrchu poté, co ho pohrdavě sjel pohledem.

Na to Materazzi podle svých slov reagoval urážkou. "Použil jsem slova, která jsou na fotbalových hřištích slyšet každou chvíli," tvrdí. Vehementně popřel, že by Zidana označil za teroristu.

"Jsem ignorant. Ani nevím, co islámský terorista je," řekl Materazzi. Urážka prý nesměřovala ani na soupeřovu matku. "Matka je pro mne svatá," řekl Ital.

FIFA již začala Zidana vyšetřovat

Mezinárodní fotbalová federace FIFA v úterý zahájila disciplinární řízení se Zinédinem Zidanem. V rámci vyšetřování chce vyjasnit všechny okolnosti, které kapitána francouzské reprezentace vedly k hlavičce do hrudníku Materazziho.

Incident viděl jen čtvrtý rozhodčí Luis Medina Cantalejo, který prostřednictvím komunikačního systému informoval hlavního argentinského arbitra Horacia Elizonda.

Španěl Medina Cantalejo v úterý znovu zdůraznil, že Zidanův zkrat viděl na vlastní oči, nikoliv na televizní obrazovce, jak tvrdil trenér Francie Raymond Domenech. "Respektuji jeho názor, ale takhle se to nestalo. Tento incident ukazuje, jak je čtvrtý rozhodčí důležitý. Moje práce je pomáhat rozhodčímu a přesně to jsem udělal," řekl španělské rozhlasové stanici Cadena Ser.

Reklama

Související témata: