Hlavní obsah

Brankář Neuer po utkání s Rumunskem ocenil svého kolegu Nitu

Bukurešť

Brankář a kapitán německé fotbalové reprezentace Manuel Neuer ocenil rumunského kolegu Florina Nitu. Němci v nedělním kvalifikačním utkání v Bukurešti o postup na mistrovství světa vyhráli 1:0, ale sparťanský gólman se vyznamenal několika zákroky.

Foto: Octav Ganea, Reuters

Gólman fotbalové Sparty Florin Nita se dočkal velké chvály za výkon v dresu rumunské reprezentace. Poklonu mu složil i Němec Manuel Neuer.

Článek

Favorit utkání vyslal na Nitu devět střel, z branky se však radoval pouze Serge Gnabry v 16. minutě. "Bylo to tvrdá dřina. Měli jsme rozhodnout mnohem dřív, na konci bychom se pak nemuseli strachovat. Ke zklidnění potřebujeme přidat druhý a třetí gól. Před brankou nám chyběla chladnokrevnost a chytrost. Můj protějšek si ale vedl velmi dobře," citoval Neuera web německého svazu.

"Pokud mám něco kritizovat, pak jsou to promarněné příležitosti. Musíme na tom pracovat, protože jsme nedokázali zvýšit na 2:0. Mohli jsme si to ulehčit. Podstatné je, že máme tři body, takže pořád můžeme být spokojení," uvedl trenér Joachim Löw, který po letním Euru po 15 letech u národního týmu v pozici hlavního kouče skončí.

"Sami jsme si zkomplikovali život. Hráli jsme dobře a vytvořili si zajímavé šance, které musíme proměňovat. Po utkání s Islandem to ale rozhodně nebyl krok zpátky," doplnil Gnabry.

Foto: Octav Ganea, Reuters

Německý gólman Manuel Neuer.

Podle Löwa byli Rumuni kvalitnějším soupeřem než Island, který jeho svěřenci v prvním zápase kvalifikace zdolali 3:0. Německo vede skupinu J o skóre před Arménií. Dalšími soupeři jsou Severní Makedonie a Lichtenštejnsko. "Rumunsko má v porovnání s Islandem naprosto odlišnou sílu a kvalitu v ofenzivě. Je to jiný soupeř. Trápili nás v útoku, ale vynikali jsme v získávání míče," prohlásil jednašedesátiletý Löw, který v roce 2014 dovedl tým k vítězství na světovém šampionátu v Brazílii.

Reklama