Hlavní obsah

Jsme lepší, než si sami myslíme, řekl švédský fotbalista Kulusevski

Solna

Podle fotbalisty Dejana Kulusevského je švédská fotbalová reprezentace lepší, než si sami hráči myslí. Seveřané ve čtvrtečním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2022 porazili doma po obratu semifinalisty posledního Eura Španěly 2:1 a ve skupině B udrželi stoprocentní bilanci. Trenér Janne Andersson označil zápas za jeden z nejlepších, které zažil na švédské střídačce.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédský fotbalista Viktor Claesson slaví gól do sítě Španělska.

Článek

Reprízu červnového souboje ze Sevilly na mistrovství Evropy, který skončil bez branek, načali lépe "La Roja". Ve čtvrté minutě je poslal do vedení Carlos Soler, jenže opora San Sebastianu Alexander Isak už za minutu srovnal. Domácí otočili stav v 57. minutě zásluhou Viktora Claessona.

"Upřímně, jsme lepší, než si sami myslíme. Mohli jsme vyhrát daleko vyšším rozdílem. Jsem pyšný. Jsme opravdu dobré mužstvo. Je to jedna z nejlepších věcí, která se mi v životě přihodila," řekl pro web uefa.com Kulusevski, který se asistencí podílel na vítězné trefě.

Nadšený byl i Andersson. "Bylo to mé 65. utkání v roli kouče národního týmu a šlo o jeden z nejlepších zápasů vůbec. Hráli jsme dobře a zasloužili si vyhrát. Máme za sebou v kvalifikaci tři utkání, pět nám jich zbývá. Teprve 14. listopadu, až skončí skupina, se ukáže, nakolik cenná výhra byla. Dostali jsme se ale do dobré pozice," uvedl Andersson, který vede reprezentaci od léta 2016.

"Začali jsme dobře, takže když jsme brzy inkasovali, byl to šok. Srovnat tak brzy bylo nesmírně důležité. Fotbal je psychická hra a taková brzká odpověď znamená hodně. Díky tomu jsme vyrostli," prohlásil osmapadesátiletý rodák z Halmstadu.

Seveřané jsou v čele skupiny o dva body před Španěly, kteří odehráli o duel navíc. "Nepřekvapilo mě, jak Švédsko hrálo. Vepředu mají velmi rychlé hráče Kulusevského a Isaka. Představují velké nebezpečí. Jsme teď závislí na výsledcích Švédska. Musíme vyhrát všechny zbývající zápasy," konstatoval španělský trenér Luis Enrique.

Reklama

Související témata: