Hlavní obsah

V nominaci fotbalistů Běloruska na Čechy znovu chybí kapitán Stasevič

V nominaci běloruských fotbalistů na říjnové zápasy kvalifikace mistrovství světa v Estonsku a s Českem znovu není kapitán Igor Stasevič, který chyběl už v zářijových utkáních. Pětatřicetiletý středopolař Soligorsku přitom už ve svém klubu začal hrát. V šestadvacetičlenném výběru trenéra Georgije Kondratěva schází i některé další opory jako záložník Sergej Kisljak či útočník Maxim Skavyš. Nominaci dnes na webu zveřejnila běloruská asociace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vitali Lisakovich z Běloruska a Tomáš Souček během utkání kvalifikace MS 2022. (ilustrační foto)

Článek

Pouze čtyři hráči z nominace působí na klubové úrovni mimo Bělorusko. Záložník Max Ebong hraje za kazašskou Astanu, další středopolař Pavel Seďko za Torpedo Moskva, obránce Nikolaj Zolotko za ukrajinský Kolos a Vitalij Lisakovič za Lokomotiv Moskva.

Bělorusové se nejprve 8. října představí v Estonsku a o tři dny později přivítají český celek. Vzhledem k sankcím od Evropské unie a zákazu letů do Běloruska se utkání odehraje na neutrální půdě v ruské Kazani.

Svěřenci trenéra Kondratěva mají po pěti z osmi zápasů kvalifikační skupiny na kontě tři body za jedno vítězství a čtyři porážky a v tabulce jim patří předposlední čtvrté místo. V září prohráli s českým celkem v Ostravě 0:1.

Nominace Běloruska:
Brankáři: Jegor Chatkevič (Dynamo Minsk), Pavel Pavljučenko (Ruch Brest), Vladislav Vasiljuček (Isloč Minsk), Roman Stěpanov (Dynamo Brest).
Obránci: Sergej Politevič, Alexandr Sačivko, Roman Běgunov, Gleb Ševčenko (všichni Soligorsk), Roman Juzepčuk, Kirill Pečenin, Arťom Rachmanov (všichni Ruch Brest), Nikolaj Zolotov (Kolos/Ukr.), Maksim Švecov (Dynamo Minsk).
Záložníci: Nikita Korzun, Dmitrij Podstrelov (oba Soligorsk), Jevgenij Jablonskij (Borisov), Max Ebong (Astana/Kaz.), Vladislav Klimovič, Arťom Bykov (oba Dynamo Minsk), Pavel Seďko (Torpedo Moskva/Rus.), Ruslan Lisakovič (Isloč Minsk), Denis Grečicho, Arťom Koncevoj (oba Ruch Brest), Vadim Pobudej.
Útočníci: Andrej Solovej (oba Gomel), Vitalij Lisakovič (Lokomotiv Moskva/Rus.).

Reklama

Související témata: