Hlavní obsah

Kouč dvacítky postaví proti KLDR ofenzivnější sestavu

OTTAWA

Pojistku k postupu do osmifinále MS do 20 let chtějí v úterý v noci získat čeští fotbalisté. Po remíze v zahajovacím utkání s Argentinou je opět v Ottawě čeká nevyzpytatelný tým KLDR. Trenér Miroslav Soukup plánuje změny v sestavě, které by měly přinést kýžené vítězství. „Musíme postavit ofenzivnější sestavu než proti Argentině,“ uvědomuje si český kouč.

Článek

Podle Soukupa dojde v sestavě k několika změnám, někteří hráči nastoupí na jiných postech. „Naše hra měla slabiny. Přestože někteří zahráli na hranici svých možností, pořád to bylo proti Argentině málo. Asi by se úspěšná sestava neměla měnit, ale my potřebujeme zápas s Koreou vyhrát. Takže musíme mít na hřišti dostatečný počet ofenzivních hráčů. Aby zápas vyhráli a ne ubránili,“ uvědomuje si nutnost změny taktiky Soukup.

Severní Korejci jsou nepříjemným soupeřem, na posledním asijském mistrovství vybojovali ve své kategorii zlaté medaile. „Pokud chceme postoupit a nenechávat rozhodnutí na poslední zápas, musíme vyhrát. Kde máme jistotu, že Panama je slabší soupeř? V prvním zápase bylo vidět, že nejsou slabým protivníkem. Navíc se nám můžou někteří hráči zranit nebo vyfaulovat a pak bychom hráli s jinou sestavou,“ nechce připustit problémy v posledním utkání základní skupině Soukup.

Čtyři body zaručí postup

Český kouč předpokládá, že obhájce titulu mistra světa už ve zbývajících dvou utkáních neklopýtne. „Argentina si už nemůže dovolit zaváhat, takže se podle mě v úterý v našem zápase s Koreou rozhodne o druhém a třetím místě. Troufnu si říct, že čtyři body znamenají jasný postup ze skupiny,“ předjímá varianty postupu trenér.

Zkušenost s asijským fotbalem udělali jeho svěřenci v generálce na šampionát, ve které podlehli Jižní Koreji 0:1. Severní Korejci by podle papírových předpokladů měli být ještě silnějším soupeřem. „Zápas s Jižní Koreou bych připomínat nechtěl. Spíš bych rád upozornil na věci, které nám proti Koreji nešly. A nalézt recept na to, aby se nám něco podobného nestalo proti Severní Koreji,“ uvedl Soukup a popsal hlavní kvality úterního protivníka. „Jsou strašně disciplinovaní. Po ztrátě míče se okamžitě formují do obranného bloku, dohrávají všechny souboje a tím zase vybojují míč zpět.“

Zápas Česká republika - KLDR začne v úterý ve 23:00 SELČ, přímým přenosem jej vysílá ČT4 Sport.

Základní sestava ČR:
Petr - Dohnálek, Suchý, Šimůnek, Kubáň - Gecov, Kalouda, Kúdela, Janda - Fenin, Pekhart.

Reklama