Hlavní obsah

VIDEO: Tak určitě... Češi mají kliku, že jim fotbalové klišé nikdo nebere

Praha

Jak říkám, tak určitě... Každý zápas je jiný... Chyběla nám trocha toho štěstíčka... Z fotbalových klišé, která se na fanoušky hrnou týden co týden, by se dal sestavit rozsáhlý slovník. Slováci se pokoušejí o mediální revoluci a doporučují svým reprezentantům, ať nejpřiblblejší fráze nepoužívají. A Češi? Mají kliku. Jim na oblíbené formulky nikdo nesahá. „Co bychom pak taky říkali?“ chechtá se stoper Tomáš Sivok.

Tak určitěVideo: Sport.cz

 
Článek

Daniel Čech - Tak určitě

Hamšík a spol. mají mediální vojnu. Slovenští fotbaloví reprezentanti dostali od vedení svazu manuál, který je nabádá k tomu, aby se vyvarovali veřejností často parodovaných klišé. „Tak určitě" nebo „Šance jsou padesát na padesát", to jsou fráze, kterých se mají hráči vyvarovat nejvíc. Zároveň dostali rady, jak odpovídat v rozhovorech, aby zlepšovali image slovenské reprezentace.

Zpráva samozřejmě brzy dorazila do Čech, kde se národní tým po páteční výhře nad Maltou chystá na úterní kvalifikační duel s Bulharskem. Mají se snad i Petr Čech a spol. obávat podobné příručky?

„Tak určitě... Je to padesát na padesát," směje se mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. „Ba ne, teď vážně. My nic podobného nechystáme. Máme za to, že naši reprezentanti mají za sebou dost mediálních školení na to, abychom jim měli nařizovat, co mají a nemají říkat," usmívá se Kolář.

Jeho slova mužstvo vítá. „Co bychom pak taky říkali? My fotbalisté nic jiného říkat neumíme. Ono je někdy opravdu těžké odpovídat," culí se Tomáš Sivok.

Stoper Besiktase Istanbul je přitom přemýšlivým typem, který nemá profláknutých klišé zapotřebí. V současné reprezentaci patří k nejhovornějším hráčům.

„Tak určitě... Musím přiznat, že občas, když jdu na rozhovor, myslím na to, jak se tomu vyvarovat, abych tuhle formulku moc nepoužíval. Někteří kluci už to naopak říkají schválně. Ale pokud Bulhary porazíme, použiju to po zápase rád i já," těší se Sivok.

Jak dokládá přiložený videosestřih, v nároďáku by se našlo jen málo fotbalistů, kteří se do „tak určitě pasti" ještě nechytili...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články