Hlavní obsah

Capello mi jako kapitánovi nevěřil, s Royem je to jiné, prozradil anglický lídr Gerrard

Jako kapitán povede Anglii na šampionátu Steven Gerrard. Pomalu už legendární záložník Liverpoolu prozradil, jak si cení důvěry, kterou v něj trenér Roy Hodgson vložil. Ale prozradil, že za Capellovy éry se podobně necítil. Italský kouč mu prý nevěřil. „Nevím, čím to bylo,“ dumal Gerrard.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Kapitán anglického národního výběru Steven Gerrard na tiskové konferenci v Miami.

Článek
Fotogalerie

Když John Terry v září roku 2012 oznámil konec reprezentační kariéry, kapitánskou pásku nemohl dostat nikdo jiný než elitní záložník Steven Gerrard. Už předtím ale šéf kabiny Liverpoolu pocítil, jaké to s ní na paži je. Na jihoafrickém šampionátu před čtyřmi lety ji po zranění Ria Ferdinanda dostal také.

„Fabio Capello ve mě nevěřil jako ve svého kapitána číslo jedna, ale Roy ano. Ta důvěra je pro mě velkou vzpruhou," přiznal Gerrard, který už pod Hodgsonem nastupoval v sezóně 2010/11 v Liverpoolu.

Ferdinand se na šampionátu v roce 2010 zranil ještě před prvním utkáním Anglie. Tým vedený kapitánem Gerrardem poté překvapivě remizoval s USA a Alžírskem. Postup si zajistil až těsnou výhrou 1:0 nad Slovinskem. Poté ale podlehl v osmifinále Německu 1:4. Na tento šampionát by Anglie raději zapomněla. Stejně tak Gerrard.

„Nevím, čím to bylo. Myslím, že mě vnímal jako hráče a jen v té rovině si mě cenil," řekl anglický kapitán o Capellovi. „Náš vztah byl úplně v pohodě a bavilo mě pod ním pracovat, ale tehdy byl v týmu se mnou Rio Ferdinand a také John Terry," připomněl a naznačil tak, že byl vnímaný jako věčný zástupce. „Možná si myslel, že nabídnou něco jiného než já," pokračoval Gerrard.

Kapitán, co chce jít příkladem

110násobný anglický reprezentant však tvrdí, že absence kapitánské pásky by ho nijak nedemotivovala. Podle svých slov je mnohem radši kapitán než „jen" jeho zástupce, i tak by se však snažil být lídrem. „Stále bych položil ruku na rameno mladším hráčům," prozradil a dodal, že i stejný přístup očekává od svých zkušených spoluhráčů.

„Má kapitánská páska neznamená, že nebudu od starších hráčů, jako jsou Frank Lampard, Wayner Rooney nebo Phil Jagielka, potřebovat pomoc," upozornil Gerrard. Právě Rooney je v pozici jeho přímého zástupce.

Na úvod šampionátu proti Itálii

V sobotní přípravě Anglie remizovala s Hondurasem 0:0. Gerrard si stěžoval na nepřízeň počasí, kvůli níž musel být zápas na tři čtvrtě hodiny přerušen, ale také na rozhodčí. Ostrovní mužstvo mělo v utkání více ze hry, přes početní výhodu od 65. minuty ale skórovat nedokázalo.

Z předešlých přátelských zápasů před šampionátem si odneslo skalpy Dánska a Peru. Kromě toho Anglie v minulém týdnu remizovala s Ekvádorem. Do šampionátu vstoupí v sobotu 14. června zápasem s Itálií. O pět dní později ji čeká Uruguay a na závěr skupiny Kostarika

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články