Hlavní obsah

Jde sex a fotbal dohromady? Kouč Mexičanů je za despotu, Němci mají volnost

„Pokud hráč nedokáže měsíc nebo 20 dní vydržet bez pohlavního styku, pak není připravený být profesionálním hráčem." Podle těchto slov svého trenéra to mexičtí fotbalisté mohou mít během brazilského šampionátu krušné. Ne všichni koučové se ale v tomto přístupu shodují. Bosenští fotbalisté si sice musí vystačit bez svých ženských protějšků, třeba německý tým však celibát rozhodně držet nemusí.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Mexičtí fotbalisté mají neúprosného trenéra.

Článek

Jak napsal zpravodajský server CNN, kouč amerického týmu Jürgen Klinsman zastává vůči sexuálním aktivitám během nadcházejícího mistrovství světa v Brazílii uvolněný postoj. „Myslím, že máme k těmto věcem velmi nenucený přístup," řekl Klinsmann, člen vítězného německého týmu z MS 1990 televizní stanici Fusion TV.

„Jejich rodiny mohou přijet prakticky kdykoli. Budou při zápasech, mohou přijít do hotelu, budeme pořádat společná grilování," dodal. „Každá země je jiná. Hrál jsem v různých zemích, kde člověk přítelkyni nebo manželku neviděl dva měsíce. Každý tým a každá země se k tomu staví jinak podle své kultury," uvedl.

„Respektuji mexický přístup, protože je postavený na jejich kultuře. Naopak nám se tu sešla skupina kluků a společné prostředí, které je velmi otevřené a uvolněné. Ale jakmile vyrazíme na trénink nebo nastoupíme k zápasu, bereme všechno maximálně vážně," ujistil Klinsmann.

Protipólem mexický režim

Jak Klinsmann naznačil, cudnější přístup volí Mexičané. Jejich trenér Miguel Herrera hráče varoval, že se budou muset během měsíc trvajícího šampionátu zdržet sexu. „Pokud hráč nedokáže měsíc nebo 20 dní vydržet bez pohlavního styku, pak není připravený být profesionálním hráčem," řekl Herrera mexickému deníku Reforma.

„Všichni hráči, které jsme vybrali, mají dost dobrý životopis, vyhráli velké zápasy, byli šampióny a všichni víme, čeho chceme dosáhnout. Proto nebudeme vyhledávat ani provozovat sex během mistrovství světa," dodal. „Půjdeme za tím, kvůli čem jsme tam přijeli. Kvůli soutěži, která nám dává příležitost překonat sami sebe a dokázat něco velkého."

Jeho slova jsou vodou na mlýn trenéra Bosny a Hercegoviny Safeta Sušiče, který podle britského listu Daily Star hráčům oznámil, že na sex mohou v Brazílii zapomenout.

Ovšem Sušič, který Bosnu povede na prvním velkém turnaji, povolil jeden malý ústupek. "Pokud nenajdou jiné řešení, mohou masturbovat, jestli chtějí. Ale jinak mě nezajímá, co dělají nebo dovolují jiní trenéři," řekl Sušić. "Tohle není výlet. Jedeme hrát na mistrovství světa."

Reklama

Související témata: