Hlavní obsah

Na MS si Češi nezakopou, do pokladny FAČR i tak přibude 15 miliónů korun

Sao Paulo

Neúčastí na mistrovství světa sice přichází český fotbal o stovky miliónů korun, i po zpackané kvalifikaci ale na Strahově v kase Fotbalové asociace přibude 15 miliónů. Každá národní asociace totiž získá od FIFA 750 tisíc dolarů ze zisku šampionátu. Zástupci Mezinárodní fotbalové federace oznámili, že vyplatí jednotlivým svazům a kontinentálním konfederacím celkem 200 miliónů dolarů z výnosů z finálového turnaje.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Prezident FIFA Sepp Blatter.

Článek

Každá z 209 členských federací FIFA inkasuje ještě během června 250 tisíc dolarů, dalších 500 tisíc by měly svazy dostat na začátku příštího roku. Každá z šesti regionálních konfederací dostane nyní 2,5 miliónu dolarů a 4,5 miliónu v roce 2015.

Finanční ředitel FIFA Markus Kuttner prohlásil, že výplatu bonusů si organizace může dovolit díky tomu, že se jí vloni dařilo a hospodařila s přebytkem 72 miliónů dolarů, díky čemuž její finanční rezerva vzrostla na 1,432 miliardy dolarů.

Výplatu prémií ještě musí schválit předseda nezávislé auditorské komise Domenico Scala, podle Kuttnera ale není důvod, proč by ji měl zamítnout. Druhou část bonusu FIFA potvrdí koncem roku podle toho, zda se bude ekonomická situace vyvíjet podle předpokladů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články