Hlavní obsah

VIDEO: Božský Messi postrádá klid. Fanoušci Argentiny jsou nervózní z jeho nutkání zvracet

Praha

Už od úterý je v dějišti fotbalového šampionátu jedna z největších hvězd, které se v Brazílii představí. Argentinec Lionel Messi! Přestože dorazil fit, fanoušky v jeho rodné zemi straší opakující se trable, které se přihlásily naposledy při sobotním přípravném duelu se Slovinskem.

Messiho nutkání zvracet v přípravě proti Slovinsku.

 
Článek

„Myslím, že v těchto chvílích převažuje u Lionela úzkost víc, než cokoliv jiného. Je těžké zůstat v klidu," prohlásil nevzrušeně argentinský trenér Alejandro Sabella v reakci na dotaz, co způsobuje Messiho problémy.

Hvězdný útočník proti Slovinsku vstřelil v 76. minutě druhý gól. Do hry šel jako náhradník o přestávce, přičemž přibližně po deseti minutách hry jej kamery zachytily a zdálo se, že bude zvracet. Argentinské příznivce zarazilo, že Messi měl problémy v přípravném utkání a ještě v okamžiku, kdy nemohl být fyzicky vyčerpaný. Nešlo přitom o první případ.

Tisíce testů nepomohly

V minulosti měl stejné problémy v dresu reprezentace i při zápasech Barcelony. Příčinu problému neodhalili lékaři v Barceloně, v argentinské reprezentaci a následně ani lékaři, které nezávisle vyhledal Messi. „Podstoupil jsem tisíce zkoušek. V určitém bodu zápasu se začnu cítit špatně, skoro zvracím. A pak je vše pryč," citoval Messiho server cbsnews.com.

Na teprve šestadvacetiletého borce je obrovský tlak. Příznivci jej srovnávají s legendami jako Pelé či Maradona a připomínají, v reprezentaci vstřelil na MS jen jeden gól a postoupil nejdále do čtvrtfinále. „Mám větší starosti s tím, zda budu dobrý člověk, než nejlepší fotbalista světa," pronesl před časem.

Velkého očekávání se však nezříká. Sám touží po obrovském úspěchu na MS. „Argentina je má země, rodina, můj způsob, jak vyjádřit sám sebe. Chtěl bych změnit své statistiky na šampionátu, aby se lidé v Argentině cítili šťastní," prohlásila hvězda, kterou první duel čeká v neděli proti Bosně a Hercegovině.

Kdo vyhraje fotbalové MS v Brazílii?
Brazílie
19 %
Argentina
11 %
Německo
23,6 %
Španělsko
9,9 %
Itálie
2 %
Uruguay
4,6 %
Francie
1,5 %
Nizozemsko
3,6 %
Belgie
10,2 %
Chile
1,8 %
Anglie
4,3 %
Portugalsko
4,4 %
některý z afrických států
1,2 %
některý z asijských zástupců
1 %
někdo jiný
1,9 %
Celkem hlasovalo 27149 čtenářů.

Reklama

Související témata: