Hlavní obsah

Ibrahimovic, Tévez a spol. Smutné hvězdy, které na šampionátu nezazáří

Ibrahimovic, Bale, Čech, Tévez a další borci. Patří mezi nejlepší fotbalisty světa, přesto budou v Brazílii chybět. Buď mají smůlu na zranění, nebo reprezentují zemi, která se na šampionát nekvalifikovala. Jsou však i tací, kteří se trenérům prostě nevešli do nominace.

Foto: Profimedia.cz

Švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic v utkání proti Dánsku.

Článek

Jisté je, že z hvězd, které na turnaji nezazáří, by vzešla fantastická jedenáctka. Posuďte sami: v brance Petr Čech, levou stranu by piloval rakouský obránce David Alaba, v záloze by řádili Velšan Gareth Bale a Španěl Thiago Alcántara, na hrotu zase švédská superstar Zlatan Ibrahimovic s Argentincem Carlosem Tévezem.

„Beze mě se nebude během mistrovství na co dívat," pronesl sebevědomě, zároveň však hořce, Ibrahimovic. Pro jednoho z nejlepších útočníků planety poslední dekády je realita o to smutnější, že to bylo zřejmě naposledy, kdy si mohl na MS zahrát. Za čtyři roky mu bude už 36 let. „Šlo asi o můj poslední pokus, na další turnaj se už těžko dostanu," povzdechl si.

Ze stejného důvodu nebudou v Brazílii Bale s Alabou. Kariéru mají před sebou, pokud však nezmění občanství, na velké podniky se s Walesem, respektive Rakouskem, stěží podívají. Tak, jako si na nich nikdy nezahrál legendární Velšan Ryan Giggs.

Zatímco Alcántaru či anglického útočníka Thea Walcotta vyřadila zranění, Carlose Téveze a Samira Nasriho trenéři. Jejich rozhodnutí se u dotyčných, nebo jejich nejbližších, nesetkalo s pochopením. „Pan Sabella asi nemá zaplacený kanál, na kterém běží zápasy Juventusu," rýpl si ironicky do kouče Argentinec Tévez, s jednadvaceti góly nejlepší střelec mistrovského Juventusu. To přítelkyně francouzského záložníka Nasriho volila nesrovnatelně ostřejší tón. „Co je to za zas... trenéra," vylila si vztek na Twitteru.

Jak však říká Jára Cimrman: můžou o tom vést spory, můžou s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat... Brazílie se pro oba zavřela, stejně jako pro další top hráče světových trávníků.

Top jedenáctka borců, kteří v Brazílii nebudou
Brankář
ČECH
Obránci
A. COLEMIRANDATERRYALABA
Záložníci
RIBÉRYNASRIBALE
Útočníci
TÉVEZIBRAHIMOVICLEWANDOWSKI

Reklama

Související témata: