Hlavní obsah

VIDEO: Mořská želva předpověděla, že v úvodním zápase vyhraje Brazílie

Od dob slavné chobotnice Paula se stala tradicí nejen fotbalových mistrovství světa různá zvířata předpovídající výsledky jednotlivých zápasů. Hostitelská Brazílie vložila důvěru do věšteckých schopností mořské želvy jménem Big Head (velká hlava), která se zachovala vlastenecky - a předpověděla, že v úvodním zápase Brazílie porazí Chorvatsko. Informoval o tom zpravodajský server Fox News.

Želva Big Head předpověděla vítězství Brazílie.Video: Reuters

 
Článek

Pětadvacetiletý želví samec Big Head žije v želví rezervaci Praia do Forte severně od Salvadoru. Potenciálního vítěze volil tím, že měl sežrat rybu visící buď z brazilské nebo z chorvatské vlajky. Nejdřív sice koketoval s rybou, která by znamenala remízu, ale pak se rozhodl pro rybu zastupující Brazílii. Malý dav diváků jeho volbu uvítal nadšeným jásotem.

Módu zvířecích věštců při sportovních akcích odstartovala německá chobotnice Paul z akvária v Oberhausenu, při mistrovství světa v roce 2010 přesně určila výsledky sedmi zápasů německé reprezentace. Hlavonožec, jenž se po smrti dočkal sochy v nadživotní velikosti, se nemýlil ani v předpovědi tehdejšího finálového zápasu mezi Španělskem a Nizozemskem.

Při evropském fotbalovém šampionátu v Polsku a na Ukrajině v roce 2012 věštila výsledky strakatá německá kráva Yvonne, fretka Fred z charkovské zoologické zahrady, vepř Foontik z Kyjeva nebo slonice Citta z krakovské zoo, která se však ve svých odhadech většinou mýlila.

Letošní hokejové mistrovství světa v Minsku mělo také svého jasnovidce ze zvířecí říše. Bělorusům předpovídal výsledky zápasů krab Petrovič.

Reklama

Související témata: