Hlavní obsah

Obrněná auta, bodyguardi i vrtulník! Proniknout k Ronaldovi a spol. je takřka nemožné

Jeho přítomnost na mistrovsví světa pochopitelně poutá zájem takřka všech fanoušků. Jenže aby se příznivci dostali ke Cristianu Ronaldovi trochu blíž? Absolutně nemožné. Jeden z nejlepších fotbalistů současnosti je stejně jako zbytek portugalské fotbalové reprezentace pečlivě střežen, o bezpečí mužstva se starají hned tři útvary čítající několik desítek členů.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Cristiano Ronaldo.

Článek

Portugalský fotbalový svaz sice přesná čísla zveřejňovat nechce, španělskému deníku Marca se však podařilo vypátrat alespoň útržky z toho, jaký rozsah mají opatření spojená s ochranou národního týmu z Pyrenejského poloostrova.

Na Ronalda a spol. nepřetržité dohlíží brazilská federální policie, vojenská police Sao Paula, stejně jako brazilská armáda. Proniknout do blízkosti areálu v Sao Paulo, kde portugalský tým rozbil svůj hlavní stan, a získat Ronaldův podpis? Fotbaloví fanoušci na to můžou zapomenout, před vchodem do objektu totiž permanentně hlídkuje přes patnáct ozbrojených policistů.

Má to svoji logiku. Portugalský svaz se obává případného nebezpečí, demonstrace kvůli nesouhlasu s pořádáním světového šampionátu jsou v Brazílii na denním pořádku. Kvůli riziku loupežných přepadení navíc Portugalce při přesunech k tréninkům v Sao Paulu pokaždé doprovází dva obrněné automobily, devět motocyklů i helikoptéra. Suma sumárum padesát bodyguardů v akci!

Kvůli strachu o bezpečnost do dějiště turnaje nedorazila ani Ronaldova nejbližší rodina, která ho přitom doprovází na každých větších fotbalových akcích. Do Brazílie by přicestovala až v případě, že by Portugalci postoupili do pokročilejší fáze turnaje.

Kolik gólů vstřelí Portugalec Cristiano Ronaldo na MS v Brazílii?
Žádný gól
22,4 %
Jeden
8,9 %
Dva
21 %
Tři
12,7 %
Čtyři
6,6 %
Pět
2,5 %
Víc než pět
25,9 %
Celkem hlasovalo 5060 čtenářů.

Reklama

Související témata: