Hlavní obsah

Německo - Portugalsko 4:0Müller zničil Portugalce hattrickem, Ronaldo nebyl vidět

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Müller (penalta) 1 : 0
32. Hummels 2 : 0
45. Müller 3 : 0
78. Müller 4 : 0
Záznam online reportáže

Salvador

Salvador nepřeje týmům z Pyrenejského poloostrova. Španělé dostali v Aréně Fonte Nova v pátek pět gólů od Nizozemska a Portugalci v pondělí čtyři od Němců. Ti rozhodli magnet skupiny G světového šampionátu v Brazílii během prvního poločasu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Portugalec Pepe hlavou atakuje Němce Thomase Müllera, za což dostal červenou kartu.

Článek
Fotogalerie

Portugalci začali slibně, Hugo Almeida se dostal krátce po úvodním hvizdu do brejku, jenže lehkou střelou nemohl Neurea, který nakonec stihl doléčit zranění ramene, překvapit. Krátce na to se řítil po chybě Lahma ze strany Ronaldo, ale svojí jedinou střelou v první půli, která mířila mezi tyče, opět jen vyprášil Neuerovy rukavice.

Chybu nabídl Němcům pro změnu gólman Patrício, jehož odkop vystihl Khedira, ale z dvaceti metrů netrefil zívající prázdnou branku. V 10. minutě přišel první klíčový moment zápasu. Při bleskové akci Němců si naběhl na hrot Götze, Pereira ho v šestnáctce stáhl na zem a Müller přízemní dělovkou z pokutového kopu otevřel skóre zápasu.

Pepe dal Müllerovi hlavičku

Gól Němce uklidnil, Portugalci byli jako opaření, takže v dalších minutách se toho na trávníku moc nedělo. Jen Naniho rána, které prosvištěla nad Neuerovou brankou, nabídla trochu vzrušení. Němci pozorně bránili a po půl hodině znovu udeřili. Özil utekl po pravé straně, přesnou přihrávkou našel před bránou Götzeho, ale jeho střelu zblokoval Pereira na roh. Ten rozehrával Kroos, který posadil míč na hlavu Hummelse a Němci se radovali podruhé.

Svoji frustraci Portugalci prezentovali na trávníku během dvou minut. Nejprve Coentrao v gólové pozici místo střely hledal Ronalda, který stál v jasném ofsajdu a ve 33. minutě se Pepe v souboji ohnal hlavou po Müllerovi, trefil ho do obličeje a německý záložník se ochotně skácel k zemi. Stoper Realu Madrid si prohlédl červenou kartu a šel do kabin.

CR7 se jen šklebil

Němci využili početní převahu v nastaveném čase první půle, kdy se po akci Kroose dostal k zakončení opět Müller a bombou dorazil totálně rozhozené Portugalce. V tu chvíli i portugalský kapitán a držitel Zlatého míče za minulý rok Cristiano Ronaldo, přezdívaný CR7, vyloudil na tváři už jen zoufalý škleb. Přeci jenom jeho problémy s kolenem byly nejspíš větší, než chtěl před veřejností přiznat. Až v nastavení protáhl svojí klasickou ránou z trestného kopu Neuera. Jinak byl jeho výkon zklamáním.

Po změně stran už nebyli Němci po gólech tak hladoví. Přesto po akci Özila se dostal k zakončení Müller, ale pálil nad branku. O chvíli později však na vlastní polovině založil rychlou akci, Schürrle vybídl ke gólu volného Götzeho, ale ten trefil jen Meirelese.

Zničení Portugalci, kteří přišli i o zraněné Coentraa a Huga Almeidu, dostali úder i od sudího Mažiče, který neodpískal penaltu za jasný faul Höwedese na Édera. Naopak museli ještě spolknout další hořkou pilulku, když gólman vyrazil míč po centru Schürrleho přímo před Müllera, který v pádu dovršil svůj hattrick, první na tomto šampionátu, a dokonal debakl Portugalců.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina G:
Německo - Portugalsko 4:0 (3:0)
Branky: 12. z pen., 45.+1 a 78. Müller, 32. Hummels. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurděvič (všichni Srb.). ŽK: Pereira. ČK: 37. Pepe (oba Portugalsko). Diváci: 51.081.
Německo: Neuer - J. Boateng, Mertesacker, Hummels (73. Mustafi), Höwedes - Khedira, Lahm - Özil (62. Schürrle), Kroos, Müller (82. Podolski) - Götze. Trenér: Löw.
Portugalsko: Patricio - Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao (65. A. Almeida) - Meireles, Veloso (46. R. Costa), Moutinho - Nani, H. Almeida (28. Éder), Ronaldo. Trenér: Bento.
Postoupí fotbalisté Portugalska i přes úvodní porážku s Německem do osmifinále MS?
Ano
62,5 %
Ne
37,5 %
Celkem hlasovalo 2226 čtenářů.

Reklama

Související témata: