Hlavní obsah

Prohra 1:5 od Nizozemců? Španělský sázkař ji trefil a raduje se z miliónové poukázky

Byl snad jediným španělským fanouškem, kterému šokující prohra svěřenců Vicenteho del Bosqueho od Nizozemska v poměru 1:5 na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii nevadila. Ba naopak jej musela hřát u srdce, neboť kvůli ní získal Jacobo Ríos-Capapé více než slušnou odměnu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Robin van Persie jásá s koučem Nizozemců Louisem van Gaalem po vyrovnávací brance proti Španělům.

Článek

Šestapadesátiletý architekt a učitel zpěvu z Valencie se spolu s dalšími zhruba 70 000 lidmi zúčastnil tipovací soutěže, kterou vyhlásila španělská ropná společnost Cespa. Soutěžící museli uhodnout přesný výsledek, vítězové si pak mezi sebe měli rozdělit poukázku na pohonné hmoty v hodnotě 100 000 eur (přes 2,7 miliónu korun).

Zatímco většina fanoušků věřila úřadujícím mistrům světa, Ríos-Capapé se rozhodl vsadit na Nizozemce. A jako jediný uvedl, že zápas skončí jejich jednoznačným triumfem 5:1.

„Samozřejmě že jsem doufal, že Španělsko vyhraje. Říkal jsem si ale, že pokud nás Nizozemci porazí, pak to bude přesvědčivým způsobem. Proto jsem zkusil dát 5:1, i když jsem o tom moc přesvědčený nebyl a myslel si, že to nevyjde," uvedl bývalý fotbalový rozhodčí pro španělský deník Marca.

S tipovací soutěží španělská ropná společnost nekončí, další příležitost vyhrát mají příznivci už ve středu, kdy Iniestu a spol. čeká druhý duel základní skupiny proti Chile. A Ríos-Capapé opět zkusí své štěstí. „Beru to jako osobní pomstu za prohru s Nizozemci. Tentokrát naopak dám naši výhru 5:1," prozradil.

Reklama

Související témata: