Hlavní obsah

Ochoa vymazal brazilské střelce, Belgie uspěla. Rusko remizovalo s Koreou

Fortaleza/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Brazílie na domácím světovém šampionátu druhou výhru nepřidali. V úterním zápase proti Mexiku si všichni střelci ve žlutém vylámali zuby na výborném výkonu brankáře Guillerma Ochoy. Obětavě hrající Mexičané nakonec ve Fortaleze vybojovali bod za bezbrankovou remízu. Belgie proti Alžírsku prokázala roli jednoho z favoritů turnaje, přestože po brance Fighúlího z penalty v 25. minutě dlouho prohrávala. Jenže pak se trefila střídající dvojice Fellaini a Mertens, která zajistila Rudým ďáblům výhru 2:1. Půlnoční tečku obstaralo utkání Ruska s Koreou, které skončilo remízou 1:1. V 68. minutě využil I Kun-ho zaváhání brankáře Akinfejeva a jeho střela skončila v síti, o šest minut později ale vyrovnal důrazný útočník Keržakov.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Guillermo Ochoa (vpravo) sebral míč před brazilskou hvězdou Neymarem.

Článek
Fotogalerie

Brazílie i Mexiko zůstávají na šampionátu bez porážky. Kanárci brali duel jako odplatu za olympijské hry v Londýně, kde vybojovali zlato Mexičané, jenže na stadiónu ve Fortaleze hráči ve žlutém ani jednou neskórovali.

Domácí reprezentanti totiž nenašli recept na skvěle chytajícího Guillerma Ochou. Tedy brankáře, který je po vypršení smlouvy a sestupu Ajaccia zatím bez angažmá a jehož už nějakou dobu sledují zástupci Barcelony... Mexičané vůbec poprvé v rámci mistrovství světa se svým tradičním rivalem alespoň remizovali a Ochoa na tom měl lví podíl.

Úterní program MS:
Skupina H
Belgie - Alžírsko 2:1 (0:1)
Branky: 70. Fellaini, 80. Mertens - 25. Fighúlí z pen.
Skupina A
Brazílie - Mexiko 0:0
Skupina H
Rusko - Korea 1:1 (0:0)
Branky: 74. Keržakov - 68. I Kun-ho.

Brazilci byli v první půli letargičtí a to na připraveného protivníka nestačilo. Ke své kombinační a přímočaré hře se kanárci dostali až po půli, jenže Neymar spálil dvě obrovské šance, k němu se později přidali i Bernard, Jo a Thiago Silva. Překonat Ochou nedokázal žádný z domácích borců a výhru nakonec mohli slavit Mexičané. Jimenéz v závěru vyslal na branku domácích nejnebezpečnější střelu za celý zápas, ale síť nerozvlnil. Oba týmy se tak rozešly smírně 0:0.

Belgie otočila duel s Alžírskem

Rudí ďáblové jsou označováni za černého koně šampionátu. Jenže duel s Alžírskem se jim dlouho nedařil. Afričané byli důslední v obraně i přechodu do útočné fáze a v 25. minutě se dostali do vedení. Vertonghen stáhl ve vápně k zemi Fighúlího, který z nařízené penalty poslal míč suverénně do sítě - 0:1.

Belgie ale nakonec duel otočila. Kouč Wilmots poslal ve druhé půli do hry střídající dvojici Mertens - Fellaini a to byl klíčový moment utkání. Záložník Manchesteru United dvacet minut před koncem přesnou hlavičkou vyrovnal a Mertens dotáhl v 80. minutě do úspěšného konce belgický brejk, zužitkoval přihrávku od Hazarda a rozhodl o výhře svého týmu 2:1.

Rusové jen remizovali

Rusko patří k ambiciózním týmům, které na velkých turnajích často zklamávají. A ani duel s Korejci se sborné nevydařil. Svěřenci trenéra Capella v něm remizovali s asijským celkem 1:1.

První poločas byl hodně opatrný, postupné útoky nebyly nebezpečné a na trávníku v Cuiabě se odehrávala taktická bitva bez šancí. Skóre se poprvé pohnulo až v 68. minutě, I Kun-ho vypálil z hranice velkého vápna a brankář Igor Akinfejev se červenal poté, co mu střela prošla mezi rukama. Rusko ale brzy srovnalo, za dalších šest minut se prosadil důrazný Keržakov, jehož dorážka znamenala vyrovnání na konečných 1:1.

Reklama