Hlavní obsah

Španělé skládají proti Chile reparát. Tiki-taka je mrtvá, přiznal Xavi

Rio de Janeiro

Španělští mistři světa jsou zpátky. Alespoň to přes prohru 1:5 v úvodním duelu s Nizozemskem tvrdí před dnešním reparátem proti Chile (od 21:00 SELČ) jejich kouč Vicente del Bosque.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Gólman Iker Casillas proti Nizozemsku chyboval, kouč Del Bosque mu však stále věří.

Článek

„Nebylo lehké dostat hráče psychicky zvednout. Museli jsme velmi pečlivě připravovat formu tréninků a práci s hráči, aby rychle zapomněli a znovu si začali věřit. Myslím, že se to povedlo," věří trenér úřadujících mistrů světa.

Odhodlání hráčů odčinit debakl s Nizozemskem potvrdil i stoper Sergio Ramos. „Utkání jsme si rozebrali. Všechno se nám sešlo špatně, udělali jsme chyby, jaké z jiných zápasů nepamatujeme. Je to za námi. Bolelo to, ale není čas se tím dál zabývat," prohlásil zadák Realu Madrid a burcoval: „Pořád jsme pány své situace. Musíme teď prostě porazit Chile."

Proti Chile bude v bráně znovu stát Casillas, přestože na úvod MS chyboval. „Vysoká porážka nebyla zaviněna jím, ale celým týmem. De Gea je zraněný a Iker má důvěru mojí i mužstva," podržel ho Del Bosque.

Na hrotu se nejspíš objeví nejlepší střelec španělské reprezentace Villa a ubudou někteří hráči Barcelony, protože Španělé se zříkají jejího herního systému. „Tiki-taka je mrtvá," přiznal  dlouholetý režisér stylu katalánského klubu Xavi.

Jak dopadne zápas skupiny B mezi Španělskem a Chile?
Vyhrají Španělé
42,2 %
Zvítězí Chile
44 %
Utkání skončí remízou
13,8 %
Celkem hlasovalo 3423 čtenářů.

Reklama

Související témata: