Hlavní obsah

Honduras - Ekvádor 1:2Kanonýr Valencia rozhodl, Ekvádor se dotáhl na Švýcary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Costly 1 : 0
34. Valencia 1 : 1
65. Valencia 1 : 2
Záznam online reportáže

Curitiba

Stále otevřená je situace ve skupině E na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii. Do osmifinále mohou ještě postoupit všechny čtyři týmy. Ekvádor v Curitibě porazil Honduras 2:1 a bodově se dotáhl na druhé Švýcarsko. Mužem zápasu byl Enner Valencia, který se postaral o obě trefy vítězného týmu a se třemi góly se řadí mezi nejlepší střelce celého šampionátu.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Ekvádorský útočník Enner Valencia (vlevo) střílí gól proti Hondurasu.

Článek
Fotogalerie

Francie ve skupině E odskočila všem, ale její vysoká výhra nad Švýcarskem otevřela postupové šance také pro Honduras s Ekvádorem, jež v prvních zápasech nebodovaly.

Trenér Ekvádoru Rueda vedl na minulém MS Honduras, který pod ním na turnaji neskóroval, kouč Hondurasu Suárez byl na MS 2006 zase na lavičce Ekvádoru a postoupil s ním do osmifinále.

Úvod byl slibný, oba týmy se nejkratší cestou hrnuly k brance soupeře. Hrálo se svižně, fotbalovou kvalitu často nahrazoval elán a nasazení. První šance přišla ve 20. minutě. Za obranu Hondurasu se dostal Enner Valencia, který se z hranice pokutového území snažil míč nasměrovat do branky technickou střelou, ale míč proletěl těsně vedle pravé tyče.

Favorit se po přestávce prosadil

Po půlhodince začaly padat góly. Ekvádorský obránce Guagua chyboval, Costly pláchl do brejku a prudkou umístěnou střelou otevřel skóre. Favorit ovšem již za tři minuty vyrovnal. Paredes vypálil, tečovaný míč doputoval až na zadní tyč, u níž ho do branky doklepl Enner Valencia. V nastavení první půle pak balón do sítě dostal také Hondurasan Bengtson, pomohl si však rukou, takže gól neplatil.

Druhý poločas začal řadou nepřesností. Oživení přinesl až průnik Ekvádorce Caiceda do vápna, penalta se však za mírný kontakt nepískala. Favorit se nicméně dočkal. Ayoví v 65. minutě z přímého kopu přesně odcentroval a Enner Valencia vstřelil hlavou svůj druhý gól v utkání.

Ekvádor se pak zatáhl a tlak Hondurasu na chvíli zesílil. Favorit ho však brzy rozmělnil a tři body si už zkušeně pohlídal. Honduras zůstává bez bodu a jeho šance na vyřazovací část už jsou pouze teoretické.

MS ve fotbale - základní skupina E:
Honduras - Ekvádor 1:2 (1:1)
Branky: 31. Costly - 34. a 65. E. Valencia. Rozhodčí: Williams - Cream, Anaz (všichni Austr.). ŽK: Bernárdez, Bengtson - A. Valencia, E. Valencia, Montero. Diváci: 39 224.
Honduras: Valladares - Beckeles, Bernárdez, Figueroa, Izaguirre (46. J. C. García) - Ó. B. García (82. M. Chávez), Garrido (71. M. Martínez), Claros, Espinoza - Bengtson, Costly. Trenér: L. F. Suárez.
Ekvádor: Domínguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví - A. Valencia, Minda (83. Gruezo), Noboa, Montero (90. Achilier) - Caicedo (82. Méndez), E. Valencia. Trenér: Rueda.
Postoupí Ekvádor do osmifinále MS?
Ano
36,4 %
Ne
63,6 %
Celkem hlasovalo 627 čtenářů.

Reklama

Související témata: