Hlavní obsah

Máme génia, jmenuje se Messi, radovali se Argentinci. Upřeli nám penaltu, zuřili Íránci

Belo Horizonte/Praha
Aktualizováno

Přiťukl si míč na levačku a krátkým švihem poslal míč neomylně k pravé tyči íránské branky. Stadión v Belo Horizonte, napěchovaný argentinskými fanoušky, vybuchl. Úder spasitele Lionela Messiho v první minutě nastavení odvrátil senzaci, k níž se schylovalo.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Argentinský tahoun Lionel Messi (vlevo) právě vstřelil jediný gól duelu proti Íránu v rámci skupiny F na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

„Představovali jsme si jiný průběh, za výhru můžeme být rádi," podotkl po utkání Messi. „Na druhou stranu, náš cíl, postup do osmifinále, jsme splnili už po dvou zápasech, takže můžeme být spokojeni," dodala argentinská superstar.

Messi přiznal, že s totální defenzivou Íránců, kteří bránili v 11 mužích kolem velkého vápna, si Argentinci nevěděli rady. „Zavřeli nám prostor, doslova byli nalepeni na našich zádech, bylo obtížné najít volná místa. Navíc bylo velké horko. Na konci už jsme zůstávali všichni vpředu, chtěli jsme za každou cenu vyhrát. To se povedlo, jsem šťastný za naše fanoušky."

„K výhře přispěli všichni hráči, ale samozřejmě máme génia, který se jmenuje Messi. Naštěstí je Argentinec. Každý by si přál ho mít, ale naštěstí jsme my, kdo ho vlastní," zářil trenér Argentinců Alejandro Sabella.

To jeho kolega, kouč Íránu Carlos Queiroz, prožíval opačné pocity. Respektive se obul do rozhodčích, že jeho týmu upřeli za stavu 0:0 pokutový kop za zákrok Zabalety na pronikajícího Dejagaha. Podle televizních záběrů totiž ke kontaktu došlo...

„Rozhodčí nám upřel jasnou penaltu! Byla úplně jasná, jasná," láteřil Queiroz. „Zápas ovlivnily dvě osobnosti. Tou první byl geniální Messi, který nám vstřelil nádherný gól. Tou druhou byl rozhodčí. Jsem hrdý na své hráče a zároveň frustrovaný kvůli neodpískané penaltě," dodal.

Reklama

Související témata: