Hlavní obsah

Bůh i ďábel, kniha o Rooneym odkrývá i jeho složité soukromí

Praha

Jeho fanoušci si ho v Brazílii moc neužijí. Útočník Wayne Rooney sice na svém třetím mistrovství světa konečně zaznamenal premiérový gól, co je to však fotbalistům Anglie platné, když jsou již před závěrečným duelem ve skupině s Kostarikou vyřazeni. Čeští čtenáři si budou moci aspoň listovat novou knihou o slavném kanonýrovi.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Wayne Rooney (vpravo) skóruje proti Uruguayi.

Článek
Fotogalerie

Na pultech knihkupectví se u příležitosti fotbalového mistrovství světa v Brazílii objevila nová kniha Wayne Rooney: Bůh i ďábel. Je to vůbec poprvé, kdy v Česku vychází publikace o této ikoně Manchesteru United a národního mužstva Anglie. Jak napovídá název, Milan Macho, známý autor mnoha knih z fotbalového prostředí, v ní popisuje vnitřní boj fotbalového génia s ďábelskou zarputilostí, která Rooneyho občas zatáhne do problémů, za které musí pykat.

Současně mapuje cestu skvělého útočníka za vítězstvím v Lize mistrů, MS klubů, Premier League a dalších soutěží, jeho vztahy se spoluhráči a manažerem Alexem Fergusonem. Odkrývá také Rooneyho složité soukromí, zejména vztah k ženám, a umožňuje nahlédnout i do zákulisí a historie Manchesteru United a celého anglického fotbalu.

V Brazílii chtěl útočník napsat další významnou kapitolu své kariéry, ale to se mu nepovedlo. „Vyřazení ze světového šampionátu je absolutně devastující. Šli jsme do každého zápasu s velkou vírou v sebe sama, ale bohužel to nefungovalo," napsal Rooney na své facebookové stránce.

Reklama