Hlavní obsah

Prandelli končí. Po vyřazení Itálie z MS nabídl rezignaci

Trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli nabídl rezignaci po úterní porážce 0:1 s Uruguayí a vyřazení týmu už po základní skupině mistrovství světa. Z funkce odstoupil také šéf italské fotbalové federace Giancarlo Abete.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Italský kouč Cesare Prandelli uděluje pokyny Mariovi Balotellimu.

Článek
Fotogalerie

Šestapadesátiletý Prandelli na tiskové konferenci oznámil, že Abetemu hned po zápase nabídl svou rezignaci. Předseda federace podle oficiálních stránek mistrovství uvedl, že doufá v to, že trenér ještě své rozhodnutí přehodnotí.

Prandelli ale následně úmysl skončit potvrdil. "Moje rezignace je neodvolatelná. Technicky to nefungovalo, takže za to přebírám plnou zodpovědnost," řekl Prandelli, který přitom jen chvíli před mistrovstvím na konci května prodloužil smlouvu o další dva roky do Eura 2016.

"Od té doby, co jsme prodloužili moji smlouvu, se něco změnilo. Nevím proč. Vybral jsem si určitý technický plán, a protože to nefungovalo, odstupuji," řekl Prandelli.

Národní tým vedl od roku 2010, na posledním Euru před dvěma lety ho dovedl ke druhému místu. Turnaj v Brazílii se ale bývalému trenérovi Parmy, AS Řím nebo Fiorentiny s národním týmem nepovedl a italská reprezentace podruhé za sebou vypadla na MS už ve skupině.

Krátce po Prandellim oznámil rezignaci také šéf svazu Abete. "Až se vrátíme z Brazílie do Itálie, svolám zasedání federace a věřím, že Prandelli přehodnotí svůj postoj. Rozhodnutí o mé rezignaci jsem učinil už před šampionátem," řekl.

Reklama

Související témata: