Hlavní obsah

Lavezzi v duelu s Nigérií postříkal trenéra, prý byl moc nervózní

Porto Alegre

Argentinský útočník Ezequiel Lavezzi ve středečním utkání s Nigérií (3:2) na fotbalovém mistrovství světa postříkal vodou z plastové láhve trenéra Alejandra Sabellu, který mu dával instrukce. Hráč Paris St. Germain se pak hájil, že se pouze pokusil nervózního kouče uklidnit.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Argentinský kouč Alejandro Sabella (vlevo) spolu s Ezequielem Lavezzim na tréninku v Belo Horizonte.

Článek

Lavezzi přišel na hřiště ve 38. minutě za zraněného Sergia Agüera. Při osvěžování ve druhém poločase od Sabelly dostával taktické pokyny, které ho však podle televizních záběrů příliš nezajímaly. Bokem k Sabellovi zmáčkl lahev a polil mu hlavu a obličej, načež se tomu zasmál. Trenér na to nijak nezareagoval a dál ho instruoval.

Podle Lavezziho nešlo o žádný projev neúcty, ale o nevinný žertík. "Postříkal jsem Sabellu, protože jsem viděl, že je příliš nervózní," řekl Lavezzi v rozhovoru s argentinskou televizí TyC Sports. "Nemyslím si, že se k tomu budeme vracet, on je na to zvyklý," doplnil devětadvacetiletý hráč.

Podle argentinských médií Lavezziho gesto pouze podtrhlo Sabellovu nízkou autoritu v jihoamerickém mužstvu. Devětapadesátiletý trenér už během šampionátu změnil rozestavení na popud kapitána a největší hvězdy Lionela Messiho. Argentina nicméně v základní skupině vyhrála všechna tři utkání a v úterním osmifinále vyzve Švýcarsko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články