Hlavní obsah

Obří skandál na MS? Kamerun v podezření, že v Brazílii prodával zápasy

Aktualizováno

Účast fotbalistů Kamerunu na mistrovství světa v Brazílii skončila hodně neslavně. S nulovým bodovým ziskem a skóre 1:9 odjeli ze šampionátu s vůbec nejhorší bilancí, ale jejich představení nakonec může dopadnout ještě mnohem větší ostudou. Nepřemožitelní lvi totiž čelí podezření, že na mistrovství své zápasy prodávali.

Foto: Yves Herman, Reuters

Sudí Pedro Proenca z Portugalska ani na chvíli nezaváhal a dal červenou kartu Alexandre Songovi z Kamerunu.

Článek

Kamerunská fotbalová asociace FECAFOOT vydala prohlášení, že bude prošetřovat tvrzení, že hned sedm hráčů národního týmu bylo zapleteno do ovlivňování výsledků v Brazílii.

K podvodům mělo dojít ve všech třech zápasech Kamerunu ve skupině, zejména pak v utkání s Chorvatskem, které africký tým prohrál 0:4.

„Obvinění z podvodů kolem tří zápasů Kamerunu na MS 2014, obzvlášť duelu Kamerunu s Chorvatskem, stejně tak jako existence sedmi zkažených (v našem národním týmu) nereflektují hodnoty a principy našeho vedení," stojí v prohlášení svazu.

„Chceme tímto informovat veřejnost, přestože jsme zatím nekontaktovali FIFA, že v souvislosti s tímto případem jsme již dali patřičné instrukce naší etické komisi, aby záležitost prošetřila. Chceme podniknout veškeré kroky k tomu, abychom vyřešili tuto rozvratnou záležitost," napsal dále prezident FECAFOOT Joseph Owona.

Obvinění proti Kamerunu přišla ze strany známého singapurského podvodníka Wilsona Raje Perumala, jenž je zapleten do celé řady skandálů s ovlivňováním fotbalových výsledků. Správně totiž předpověděl výsledek zápasu Kamerunu s Chorvatskem a dokonce předpověděl vyloučení hráče.

To se také stalo, když záložník Alex Song před poločasovou přestávkou inzultoval loktem Maria Mandžukiče. Zápas navíc poznamenal incident, v němž se Benoit Assou-Ekotto dostal do roztržky se svým spoluhráčem Benjaminem Moukandjoem.

Reklama

Související témata: