Hlavní obsah

VIDEO: Potupa nejhrubšího zrna. Korejské fotbalisty v Soulu zasypali karamelami

Praha/Soul

Jiný kraj, jiný mrav. A rovněž davové projevy neúcty. Zatímco v našich zeměpisných šířkách vyjadřuje masa nespokojenost vrháním vajec či rajčat, na Dálném východě mají ve zvyku vyjádřit opovržení metáním karamel. Salvy se sladkostí se po propadáku na světovém šampionátu v Brazílii dočkali po návratu domů i fotbalisté Koreje.

Korejští fotbalisté se po návratu domů nedočkali příjemného uvítání.Video: Reuters

 
Článek

Korejci v Brazílii narazili ve skupině H na favorizovanou Belgii, nevyzpytatelné Alžírsko a houževnaté Rusko. Ve třech zápasech dokázali vydolovat jen bod za remízu 1:1 s ruskou sbornou, Belgii podlehli 0:1, přestřelku s Alžírskem prohráli 2:4 a na postup do osmifinále mohli zapomenout. Stejně jako na zopakování senzace z roku 2002, kdy Korea coby spolupořadatel MS obsadila čtvrté místo.

Při pondělním návratu do Soulu bylo ze zasmušilých výrazů fotbalistů patrné, že tým chtěl přivézt lepší výsledek. A stejně smýšleli i fanoušci, kteří přišli své reprezentanty na letiště "přivítat". I když, výraz potupy je v Koreji poměrně laskavý a hrsti karamel metané po hráčích nepůsobí nijak agresivně.

Koneckonců, hráči byli možná rádi, že mohou startovat za svou zemi a ne za severního souseda na rozděleném poloostrově. Tam by možná u karamel nezůstalo...

Reklama

Související témata: