Hlavní obsah

Neuer září. Máme nejlepšího brankáře na světě, varuje Boateng Brazilce

Hummelsova hlava a Neuerova ruka. Němci moc dobře vědí, koho mají za postup do semifinále mistrovství světa v Brazílii velebit nejvíc. Stoper vstřelil hlavou jediný gól vítězného čtvrtfinále s Francií, brankář výhru reflexivním zákrokem v závěru nastavení proti Benzemově šanci pohlídal. Teď už se Löwův tým může těšit na semifinále s domácí Brazílií.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manuel Neuer vychytal Německu postup do semifinále.

Článek
Fotogalerie

Francouzi si nevytvořili mnoho šancí, o to víc je německý gólman ničil svou jistotou. Poslední zákrok pak byl mazácký. Kanonýr Benzema tvrdě vypálil z úhlu, jenže Neuerovi stačilo zvednout jednu ruku a volejbalově odehrát míč do bezpečí.

„Byla to jen automatická reakce," culil se Manuel Neuer do televizních kamer po svém jubilejním padesátém startu v reprezentaci.

„A pro nás největší zmar," přiznával porážku Didier Deschamps, kouč Francouzů.

Na Neuera si zkrátka nepřišli. „Manu je prostě nejlepší brankář na světě! Také díky němu se teď těšíme na semifinále - a ještě to vůbec nemusí být konečná," vychvaluje spoluhráče z Bayernu Mnichov obránce Jerome Boateng.

Nejlepší libero po Beckenbauerovi umí i rukama

Neuer se výrazně zapojuje do hry nohama, takže je v nadsázce označován za nejlepšího libera hned po slavném Beckenbauerovi. Jenže skvělý je i rukama v základním brankářském řemesle.

„Nemůžete zastavit Francii na celých 90 minut, ale my jsme odvedli skvělou práci. A Neuer je prostě fantastický brankář. Chceme dojít ještě dál," opakoval Boateng pro ARD.

„Byli jsme dost kritizovaní za osmifinále proti Alžírsku. S Francií jsme ovšem hráli výborně a ukázali, čeho jsme schopní. Jdeme dál a semifinále si užijeme," těší se Neuer.

Všichni byli mrtví únavou

Němcův nahrál Hummelsův gól již ve 13. minutě, vedení pak takticky hlídali. Přesto se postup zrodil ve velkých bolestech. „Všichni jsou mrtví únavou," líčil trenér Joachim Löw.

Zápas v Riu se totiž hrál od 13:00 místního času a byl pro týmy mimořádně fyzicky náročný. „Pro Evropany je to těžké, protože na to nejsme zvyklí. Hráči si sáhli až na dno svých sil. Bylo neuvěřitelně horko, slunečno a hrálo se nahoru dolů," poukázal Löw.

Kdo postoupí ze semifinále MS do boje o vysněné zlato?
Domácí Brazilci.
25,9 %
Německo.
74,1 %
Celkem hlasovalo 3263 čtenářů.

Reklama