Hlavní obsah

Brazilec Luiz přisoudil parádní gól Kolumbii z přímého kopu svým genům

Brazilský obránce David Luiz se v pátečním čtvrtfinále mistrovství světa s Kolumbií (2:1) blýskl krásným gólem z přímého kopu. Techniku zahrávání standardních situací přisoudil sedmadvacetiletý fotbalista svým genům.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Neymar ve chvílích, kdy blahopřál Davidu Luizovi k druhé brazilské brance ve čtvrtfinále s Kolumbií.

Článek
Fotogalerie

Luiz, který se před šampionátem stal díky přestupu z Chelsea do Paris St. Germain nejdražším obráncem světa, si v 69. minutě postavil míč a zhruba ze třiceti metrů ho placírkou přes zeď trefil přesně do horního růžku. Domácí Brazílie v té chvíli vedla ve Fortaleze 2:0.

„Myslím, že je to genetické. Narodil jsem se s takovýma nohama," řekl novinářům s úsměvem Luiz a gestem ukázal, že jako dítěti mu špičky nohou směřovaly na opačné strany.

„Bylo to skvělé, protože jsem trefil míč v tom správném místě. Můžete to zkoušet trefit stejně, ale zabere vám to celý den. Jsem šťastný, protože jsem tím svému týmu pomohl," přidal brazilský obránce.

Podle trenéra Kanárků Luize Felipeho Scolariho nastudoval Luiz hodně videí se standardními situacemi. „Měli jsme hráče z Corinthians Marcelinha Cariocu. Ten zahrával přímé kopy podobně, nikdo jiný to tak neuměl," zavzpomínal Scolari.

Kdo postoupí ze semifinále MS do boje o vysněné zlato?
Domácí Brazilci.
25,9 %
Německo.
74,1 %
Celkem hlasovalo 3263 čtenářů.

Reklama

Související témata: