Hlavní obsah

Anglie kanonádou jistila postup, Kane se blýskl hattrickem. Poláci balí kufry!

roj, mmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Anglie deklasovali i díky hattricku ostrostřelce Harryho Kanea 6:1 Panamu a svojí nejvyšší výhrou v historii MS si zajistili postup do osmifinále světového šampionátu v Rusku, kam zároveň pomohli ze skupiny G také Belgii. Remízou 2:2 skončil souboj Japonska se Senegalem o čelo skupiny H, v níž se ve večerním utkání střetli o první body na šampionátu Poláci s Kolumbií. Jihoameričané zvítězili přesvědčivě 3:0 a polská družina i s kanonýrem Bayernu Robertem Lewandowským po druhé prohře může začít balit kufry. Závěrečný čtvrteční zápas proti Japonsku už odehraje jen z povinnosti.

Foto: John Sibley, Reuters

Ani kanonýr Robert Lewandowski se neprosadil a polská družina na MS balí kufry.

Článek
Fotogalerie

Po vydřené výhře nad Tuniskem v nastavení (2:1) byli Angličané tentokrát se soupeřem rychle hotoví. Po poločase vedl i díky dvěma proměněným penaltám Albion už 5:0 a nebylo co řešit. Po hodině hry Kane zkompletoval hattrick a posunul se do čela kanonýrů šampionátu.

Pak ale přišla historická chvíle pro Panamu, protože Baloy vstřelil vůbec první gól své země na MS. Nicméně jeho tým stejně jako Tunisko nemá na svém kontě ani bod a po základní části obě reprezentace turnaj opustí. Anglie si to na závěr rozdá s Belgií o první místo ve skupině.

Fotbalisté Japonska a Senegalu vyhráli své úvodní duely a v případě vítězství ve vzájemném utkání se jeden z týmů mohl výrazně přiblížit postupu ze skupiny H. Konečná remíza nechává situaci ve skupině, s výjimkou Polska, otevřenou.

Africký tým v utkání dvakrát vedl, ale Japonci pokaždé dokázali srovnat. Na 2:2 srovnával střídající Honda po pouhých třech minutách na hřišti.

V posledním nedělním duelu se utkali poražení z úvodních duelů Polsko a Kolumbie s tím, že případný poražený z tohoto utkání definitivně ztratí postupové naděje. A Jihoameričané odsoudili soupeře k předčasnému odjezdu domů už po základní skupině.

V základní sestavě s již uzdraveným nejlepším střelcem minulého šampionátu Jamesem Rodríguezem rozhodli o jasné výhře 3:0 svými trefami Yerry Mina, Radamel Falcao a Juan Cuadrado. Za stavu 0:1 měl šanci vyrovnat a zápas zdramatizovat Lewandowski, skvěle si zpracoval dlouhý centr, ale proti jeho střele však včas zasáhl gólman Ospina.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku:
Skupina G
Anglie - Panama 6:1
Branky: 8. Stones, 22. Kane (z pen.), 36. Lingard, 40. Stones, 46. Kane (z pen.), 62. Kane - 78. Baloy
Skupina H
Japonsko - Senegal 2:2
Branky: 34. Inui, 78. Honda - 12. Mané, 71. Wague
Polsko - Kolumbie 0:3
Branky: 40. Mina, 70. Falcao, 75. Cuadrado
Pořadí nejlepších střelců MS ve fotbale v Rusku:
5 - Kane (Angl.),
4 - Ronaldo (Portug.)
Lukaku (Belg.),
3 - Čeryšev (Rus.)
Diego Costa (Šp.),
2 - Musa (Nig.)
Jedinak (Austr.)
Dzjuba (Rus.)
Modrič (Chorv.)
Coutinho (Braz.)
Hazard (Belg.)
Stones (Angl.).

Reklama