Hlavní obsah

Maradona: Nikdo, kdo oblékal argentinský dres, nesmí vidět, že ho pošlape tým jako Chorvatsko

Legendární fotbalista Diego Maradona se těžko smiřuje s tím, že se argentinské reprezentaci na mistrovství světa nedaří. Požádal proto, aby se mohl s hráči setkat před jejich závěrečným zápasem ve skupině s Nigérií a namotivoval je.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Legendární Diego Maradona během zápasu Argentiny s Chorvatskem.

Článek

"Hrozně rád bych se s nimi setkal a vzal s sebou další bývalé hráče. Chceme pomoc bránit naší čest," řekl Maradona venezuelské televizi Telesur. Hodně ho rozladila zejména prohra 0:3 s Chorvatskem. "Jsem vnitřně hrozně naštvaný, protože každý, kdo oblékal argentinský dres, nesmí vidět, jak ho pošlape tým jako Chorvatsko. To nejsou Němci, Brazilci, Nizozemci nebo Španělé," dodal mistr světa z roku 1986.

Maradona z problémů viní šéfa asociace Claudia Tapiu a trenéra Jorgeo Sampaoliho. "Viníkem je prezident, protože jen přihlížel tomu, když Sampaoili přišel s počítači, drony a 14 asistenty. Z Tapiovy strany je tam hrozně málo autority. A my bychom byli pokrytci, kdybychom nepovstali a nesnažili se něco udělat," dodal Maradona, který v letech 2008 až 2010 Argentinu sám trénoval a na MS 2010 s ní došel do čtvrtfinále, kde nestačil na Německo.

Reklama

Související témata: