Hlavní obsah

Španělsko - Maroko 2:2Španělsko vydřelo remízu s Marokem a v osmifinále MS narazí na Rusko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Butaíb 0 : 1
19. Isco 1 : 1
81. Nasjrí 1 : 2
90. Aspas 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Španělska se stali dalším osmifinalistou mistrovství světa. V závěrečném třetím utkání ve skupině B zachránili v nastavení remízu 2:2 s již vyřazeným Marokem a postoupili z prvního místa o skóre před Portugalskem. Svěřenci trenéra Fernanda Hierra v nedělním osmifinále vyzvou domácí Rusko.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Marocký fotbalista Chalid Butaíb slaví gól v síti Španělska na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

Maročan Chálid Butaíb sice ve 14. minutě v Kaliningradu otevřel skóre, ale Španělé rychlé vyrovnali díky Iscovi. V 81. minutě vrátil outsiderovi vedení střídající Júsuf Nasjrí. V první minutě nastavení pak vyrovnal další náhradník Iago Aspas, jehož trefu potvrdil až videorozhodčí. Španělský tým prodloužil svou sérii bez porážky na 23 utkání a na MS postoupil ze skupiny po osmi letech.

Maroko, které nastoupilo překvapivě bez kapitána a stopera Benatíi, se ve 14. minutě ujalo vedení. Butaíb využil nedorozumění mezi Ramosem a Iniestou a po samostatném úniku překonal De Geu. Pro africký tým to byl premiérový gól na ruském turnaji.

Už za pět minut favorité rozebrali obranu soupeře a vyrovnali. Předchozí zaváhání napravil Iniesta, který vrátil míč na Isca a záložník Realu Madrid si v jasné pozici poradil.

Španělskou obranu po další obrovské chybě mohl znovu potrestat Butaíb, ale marocký útočník svůj druhý nájezd nezvládl a De Geu už zblízka nepropálil.

Mistři světa z roku 2010 měli převahu a soupeře, jenž dostal za první poločas čtyři žluté karty, téměř nepustili k míči. Busquets sám před brankou hlavičkoval nad břevno, těsně před pauzou v dobré šanci neuspěl ani Diego Costa a ve skluzu ideálně netrefil míč.

Maročané do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji a Amrabat v 55. minutě z dálky napálil spojnici tyče a břevna. Španělé se vzpamatovali a převzali iniciativu. Iscovu hlavičku z brankové čáry odvrátil obránce Saís, z rohu potom Piqué hlavičkoval těsně vedle.

Další akce "La Roja" však byly pomalé a kostrbaté a devět minut před koncem opět selhala španělská defenziva. Ramos při rohu neuhlídal Nasjrího, jenž se hlavou trefil do horního růžku.

Maročané však senzační vítězství neudrželi. V nastavení skóroval patičkou Aspas po Carvajalově centru. Rozhodčí ještě situaci zkoumal na videu, které vyloučilo domnělý ofsajd španělského útočníka.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina B:
Španělsko - Maroko 2:2 (1:1)
Branky: 19. Isco, 90.+1 Aspas - 14. Butaíb, 81. Nasjrí. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov, Saidov (všichni Uzb.) - Zwayer (video, Něm.). ŽK: Ahmadí, N. Amrabat, Da Costa, Busúfa, Kadžuí, Hakimí (všichni Mar.). Diváci: 33.973.
Španělsko: De Gea - Carvajal, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Thiago (74. Asensio) - Silva (84. Rodrigo), Isco, Iniesta - Diego Costa (74. Aspas). Trenér: Hierro.
Maroko: Kadžuí - Dirár, Da Costa, Saís, Hakimí - Ahmadí, Busúfa - N. Amrabat, Bilhanda (63. Fadžr), Zijach (85. Buhaddúz) - Butaíb (72. Nasjrí). Trenér: Renard.

Reklama

Související témata: